Hamas stuurt delegatie naar Egypte voor overleg over bestand Gaza

Nieuws
Hamas zegt snel weer een delegatie naar Egypte te sturen voor verdere gesprekken over een bestand in de Gazastrook. De Palestijnse beweging moet nog reageren op een nieuw voorstel voor een wapenstilstand. Hamas stelt in een verklaring dat daar volgens leider Ismail Haniyeh op een positieve manier naar wordt gekeken.
anp
donderdag 2 mei 2024 om 15:09
Afbeelding
beeld anp

Het huidige voorstel voor een bestand voorziet in de ruil van Israëlische gijzelaars voor Palestijnse gevangenen en een tijdelijke wapenstilstand. Een struikelblok in de onderhandelingen is dat Hamas heeft aangedrongen op een permanente wapenstilstand om een eind te maken aan de oorlog. Israël wil de strijd tegen Hamas uiteindelijk weer hervatten.

Egyptische media berichten dat de delegatie van Hamas in de komende twee dagen wordt verwacht in Caïro. In Israël komt het oorlogskabinet donderdag weer bijeen om te overleggen over de onderhandelingen, zegt een ingewijde.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Armoedefonds: organisaties zien stijging hulpvragen

Veel organisaties die hulp bieden bij armoede krijgen meer hulpvragen, meldt het Armoedefonds op basis van eigen onderzoek. Van de 477 ondervraagde organisaties zag de helft (51 procent) in het afgelopen half jaar een stijging van het aantal hulpverzoeken.

Afbeelding

Chinese overheid verlaagt minimale aanbetaling voor eerste huis

China verlaagt de minimale aanbetaling voor de aankoop van een eerste huis. De Chinese overheid hoopt hiermee de vastgoedmarkt, die met een ongekende schuldencrisis kampt, enigszins vlot te trekken.

Afbeelding

Arrestatie na dodelijk ongeval met reclamebord in Mumbai

De Indiase politie heeft de eigenaar opgepakt van het bedrijf waarvan een groot reclamebord in Mumbai omviel, melden Indiase media. Zestien mensen kwamen om het leven. Tientallen anderen werden onder het enorme bord vandaan gehaald.

Afbeelding

Waterzuiveraar NX Filtration flink hoger op lager Damrak

NX Filtration behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden enthousiast op de aankondiging dat de waterzuiveraar uit Enschede een groot contract heeft getekend met de Mexicaanse watercentrale SAPAL.

Afbeelding

Omzet detailhandel hoger door stijgende prijzen en meer verkopen

De omzet van de Nederlandse detailhandel is in de eerste drie maanden van dit jaar met bijna 4 procent toegenomen vergeleken met een jaar eerder. Winkeliers zagen het aantal verkochte producten gemiddeld met 3,1 procent stijgen.

Afbeelding

Eerste trucks rijden over Amerikaanse drijvende weg naar Gaza

De eerste vrachtwagens met hulpgoederen zijn vrijdagochtend rond 09.00 (08.00 uur Nederlandse tijd) via de tijdelijke drijvende haven aangekomen in Gaza. De trucks hebben humanitaire hulpmiddelen aan boord, meldt de Amerikaanse krijgsmacht.