RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Dader nog spoorloos

Gruwelijke dood van kat Miesje: 'Grote schok voor de hele buurt'

Miesje in de coffeeshop van Helga.

Kat Miesje was 'kind aan huis' bij Galerie Coffeeshop YoYo in Amsterdam. Tot ze drie maanden geleden op brute wijze werd gedood door een nog onbekende man. Helga, eigenaresse van de coffeeshop, had een bijzondere band met de poes. "Voor openingstijd zat ze al voor de deur."

Op beelden die de politie vandaag naar buiten bracht, is de mishandeling zelf niet te zien, alleen wat eraan vooraf ging. Die beelden waarop te zien is dat een man de poes hard tegen de grond slaat, zijn te gruwelijk. Helga zag die beelden wel. "Walgelijk", zegt ze daarover tegen RTL Nieuws. "Ik hou enorm van katten, ik was erg overstuur."

'Hele lieve poes'

Ze had een bijzondere band met de poes. Dagelijks stond Miesje voor de deur van de coffeeshop, soms al voordat de zaak rond het middaguur openging. "Miesje was er altijd, ze zat bij klanten en bij mij op schoot. Het was echt een hele lieve poes."

Miesje was ook geliefd in de buurt. Met mooi weer zat ze vaak op het elektriciteitskastje dat voor YoYo staat. Dat was ook de plek waar Miesje zat toen een nog onbekende man haar vastpakte en met veel kracht tegen de grond sloeg. Eenmaal op de grond werd ze geschopt en landde ze hard tegen een plantenbak. Miesjes baasje trof haar even later dood aan op de grond.

Helga: "Voor de buurt was dit een grote schok. Iedereen kende Miesje. Klanten vragen nu soms nog waar ze is. Met het baasje van Miesje heb ik goed contact. Voor haar vind ik het ook zo erg."

Man
Lees ook:
Man slaat kat Miesje op brute wijze dood, politie vertoont beelden om dader te vinden

Helga is blij dat de politie de zaak serieus oppakt en dat het verhaal wordt gedeeld in de media. De dader loopt immers nog vrij rond. "Ik ben een beetje de moeder van de buurt. Dit is zo'n leuk buurtje, hoe kan dit nu gebeuren? Ik ken iedereen hier, maar deze man heb ik nog nooit gezien. Ik denk niet dat hij uit de buurt komt."

Beelden van kort voor de mishandeling zie je hieronder: