Kersenteler Erik Vernooij.
Volledig scherm
Kersenteler Erik Vernooij. © William Hoogteyling

Kersentelers opgelucht, gevreesde suzuki-fruitvlieg mag bestreden worden: ‘Nachten slecht geslapen’

Kersentelers zijn opgelucht en blij dat ze hun kersen nog één keer mogen bespuiten in hun strijd tegen de gevreesde suzuki-fruitvlieg. Waarmee de kersenoogst voor dit jaar gered is.

  1. Drie clubs zien titel gloren, Hercules knokt op periode en kraker tussen Elinkwijk en VVIJ
    PROGRAMMA

    Drie clubs zien titel gloren, Hercules knokt op periode en kraker tussen Elinkwijk en VVIJ

    In navolging van plaatsgenoot Patria kunnen komende zaterdag ook Zeist (vierde klasse) en Jonathan (derde klasse) kampioen worden. Het Utrechtse Sporting’70 staat ook voor een veelbelovend pinksterweekeinde, want die ploeg kan maandag bij WV-HEDW de titel pakken. Bij Elinkwijk-VVIJ staat nog niet direct het kampioenschap op het spel, maar de nummers één en twee staan gelijk in punten en dus is het duel aan het Theo Thijssenplein ook een kraker. Hercules kan bij Genemuiden een periodetitel en ticket voor de nacompetitie bemachtigen, mits de uitslag bij Sparta Nijkerk-DVS'33 gunstig uitpakt.
    Bunnik
  2. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    139

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”