RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Doorverkoop niet toegestaan

Gratis kaartjes Nationale Dodenherdenking te koop aangeboden, Marktplaats verwijdert advertenties

De Nationale Dodenherdenking. Beeld © ANP

Op Marktplaats zijn verschillende kaartjes aangeboden voor de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Het ging om een aantal advertenties waarin je kon bieden op de gratis tickets, bevestigt Marktplaats. De advertenties zijn inmiddels verwijderd van de handelssite.

Vanwege de spanningen in de samenleving zijn er extra (veiligheids-)maatregelen genomen rond de dodenherdenking op 4 mei. Zo zijn er veel minder mensen welkom bij de herdenking, 10.000 in totaal. Normaal gesproken zijn dat er zo'n 20.000. Om bij de herdenking aanwezig te mogen zijn, moest je een plek reserveren.

Reactie Marktplaats

Alle plekjes voor de herdenking zijn vergeven. De afgelopen dagen doken op Marktplaats meerdere advertenties op waarin de tickets werden aangeboden. "In het kader van de veiligheidsoverwegingen die ten grondslag liggen aan het verplichte gebruik van tickets, laten wij de (door)verkoop van deze tickets niet toe op ons platform. Wij zullen dergelijke advertenties dan ook zo snel mogelijk verwijderen", zegt woordvoerder Maaike Veeling van Marktplaats hierover.

De toegenomen spanning in de maatschappij en de grote actiebereidheid om te protesteren zijn aanleiding voor de extra maatregelen. Alle aanwezigen op de Dam worden ook gefouilleerd. Toeschouwers mogen geen vlaggen, borden of bijvoorbeeld een megafoon meenemen. De mensen die een plekje hebben gereserveerd, worden in vakken ingedeeld. Zo kan de politie sneller ingrijpen als er toch iets gebeurt.

Ook op andere plekken in Nederland worden maatregelen genomen om de dodenherdenking zo rustig mogelijk te laten verlopen, bleek eerder uit een belronde van RTL Nieuws.

Bar
Lees ook:
Bar in Amsterdam annuleert dodenherdenking 'onder genot van heerlijke drankjes'