RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Slotakkoord

Robin (22) hoopt over tien jaar financieel onafhankelijk te zijn: 'Lekker de wereld over reizen'

Beeld © privéfoto

De dood hoort bij het leven, al staan we daar liever niet te lang bij stil. Denk jij weleens na over de soundtrack van je leven? Elke week geeft een lezer een inkijkje in diens slotakkoord. Robin (22) uit Haarlem is junior marketeer. Voor haar slotakkoord heeft zij een hartverwarmende plaat in gedachten.

Welk nummer wil je sowieso laten horen op je eigen afscheid? 

"Beautiful van Christina Aguilera."

Waarom juist dit nummer?

"Dit is het nummer van mij en mijn moeder. Mijn ouders maken altijd van die homevideo’s van onze vakanties. Dit nummer heeft m’n vader onder een video van de wintersport gezet, waarin mijn moeder en ik ons helemaal hadden opgetut. Ik was een jaar of vier, mijn moeder zat aan de kaptafel en het hele tafereel was zo mooi en kloppend bij de tekst van dit nummer, dat dit echt ons liedje is geworden. 

Met mijn vader deel ik ook een plaat: Rood van Marco Borsato. Iedere keer als we deze plaat horen, blèren we 'm keihard mee. Dus als ik er iets over te zeggen heb, dan worden Christina en Marco allebei gedraaid als het later zover is."

Ilse
Vorige week:
Ilse is trots op haar veerkracht: 'Dat is mijn ADHD-superpower'

Wat zegt het nummer over je leven? 

"Tijdens die wintersportvakantie was mijn moeder behoorlijk ziek. Ze had net een niertransplantatie gehad en was nog niet de oude. Ik was een jaar of vier en nog te jong om in de gaten te hebben wat er speelde. Bovendien kon mijn moeder het goed verhullen voor me. Later hebben we er wel veel over gepraat, we zijn heel open thuis.

Zo kwam ik er later pas achter dat mijn moeder in die tijd echt even moest uithijgen wanneer ze de trap opliep, en een lange tijd in het ziekenhuis moest liggen. Ik ging vaak met mijn vader op bezoek, en tijdens de ritjes onderweg spraken we over alles. Open en eerlijk. Want leg maar eens uit aan een klein meisje dat haar moeder doodziek is en er niet zo florissant uitziet als anders. Het mooie daarvan is dat we nu een heel goede band hebben samen."

"Over tien jaar zie ik wel een vrijstaand huis in de stad voor me. Opritje erbij."

"Mijn vader was altijd aan het filmen. Vroeger met z’n grote camera, inmiddels met een GoPro. Soms vond ik dat wel irritant, want hij filmt echt alles. Je ziet mij altijd wegkijken. Ik kan niet met mijn oude T-shirt aan het ontbijt verschijnen, want dan staat het meteen op tape. 

Voordat ik aan tafel ga, zorg ik toch dat mijn haren netjes zitten en mijn outfit een beetje klopt. Het terugkijken van die video’s is geweldig. Met mijn moeder gaat het nu gelukkig helemaal goed. Ik ben blij dat mijn vader nog steeds zoveel mooie herinneringen vastlegt."

De
Lees ook:
De Jonge tegen vrouw die koophuis niet kan betalen: 'Al aan een rijke vriend gedacht?'

Waar droom je van? 

"Ik heb nog van alles te dromen natuurlijk, maar als ik nu kijk waar ik over tien jaar wil staan in mijn leven, dan zie ik wel een vrijstaand huis in de stad voor me. Opritje erbij, wat groen eromheen, dat lijkt me echt wel fijn. Ik hoop ook dat mijn vriend en ik dan financieel onafhankelijk zijn en de wereld over kunnen reizen. Natuurlijk laat ik mijn ouders dan gezellig overkomen. Mag mijn vader zelfs zijn GoPro meenemen."

Wat is je guilty pleasure

"Chocolade. Ja, daar hoef ik echt niet over na te denken. Chocolade is mijn lievelings. Van een borrelplank op het terras kan ik ook heus genieten, maar met een doosje chocolade zeeschelpen maak je me pas écht gelukkig."

Wat is jouw Slotakkoord?

Welk nummer moet er op jouw uitvaart worden gedraaid? En wat zegt dat over jouw leven? Wil je meedoen aan deze rubriek, mail dan je verhaal naar hanneke.mijnster@rtl.nl