Nissan Townstar Evalia EV: slimme elektrische zevenzitter voor Nederland

Vanaf 42 mille

Nissan Townstar Evalia EV

Het Nissan-broertje van de Renault Kangoo heet niet meer Kubistar of NV250, maar Townstar. De Nissan Townstar is al als elektrische besteller te krijgen en is er vanaf nu ook als Townstar Evalia EV. Inderdaad: als multifunctionele personenautoversie!

De Renault Kangoo is weer een behoorlijk multi-inzetbaar model. Mercedes-Benz heeft de op die auto gebaseerde Citan en EQT in het aanbod en Nissan leent de Kangoo van de Fransen voor de Townstar. De Nissan Townstar is in Nederland al even als elektrische bestelauto te koop en daar komt nu een interessante variant naast. Die heet Townstar Evalia EV, biedt plek aan zeven inzittenden en is helemaal elektrisch.

De Nissan Townstar Evalia EV is natuurlijk de personenversie van de Townstar. De Evalia-aanduiding ken je vast nog van de personenversie van de e-NV200, die inmiddels alweer zo'n vier jaar niet meer wordt geleverd. De Nissan Townstar Evalia EV heeft twee schuifdeuren en op de tweede en derde zitrij stoelen die in de lengterichting te verschuiven zijn. Het elektrische ruimtewonder is zoals gezegd een zevenzitter, maar de complete tweede en derde zitrij zijn uitneembaar. Dat betekent natuurlijk dat hij in een mum van tijd is om te toveren tot een EV met een enorme laadruimte. Flexibel!

De Nissan Townstar Evalia EV heeft een 122 pk sterke elektromotor en een 45-kWh accupakket. Die combinatie levert de auto een actieradius op van 265 kilometer. Daarmee is hij wellicht minder geschikt voor een rit met het complete gezin inclusief bagage naar Zuid-Frankrijk. AC-laden kan met maximaal 22 kW, snelladen met maximaal 80 kW.

De Nissan Townstar Evalia EV heeft een vanafprijs van €41.990 en is per direct te bestellen.

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.