Koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam in 2023. Dit jaar moeten bezoekers een plekje reserveren, maar daar wordt door Marktplaatshandelaren misbruik van gemaakt.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam in 2023. Dit jaar moeten bezoekers een plekje reserveren, maar daar wordt door Marktplaatshandelaren misbruik van gemaakt. © ANP / ANP

Handelaren verkopen gratis reserveringen dodenherdenking, Marktplaats haalt advertenties weg

Er zijn handelaren actief die een slaatje proberen te slaan uit de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Marktplaats heeft meerdere advertenties verwijderd waarin gratis reserveringen voor de herdenking tegen betaling zijn aangeboden, bevestigt het platform. Bezoekers die verhinderd zijn moeten hun reservering annuleren zodat deze weer beschikbaar komt in het systeem, meldt het Nationaal Comité 4 en 5 mei. ,,Dit is niet de bedoeling.”

  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    139

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”
  2. Jongen (14) overleden door eten van ultraheet chipje, hartstilstand na hoog chilipeper-extract
    one chip challenge

    Jongen (14) overleden door eten van ultraheet chipje, hartstil­stand na hoog chilipeper-ex­tract

    Een 14-jarige Amerikaanse jongen is overleden na het eten van extreem pittige chips. Dat blijkt uit een autopsie op het lichaam, meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press donderdag op basis van medische rapporten. Het nieuws van zijn overlijden kwam eerder al groot in de media, maar nu heeft een onafhankelijk arts de precieze doodsoorzaak vastgesteld. Met deze conclusie hebben de nabestaanden munitie om er een juridische zaak van te maken.