Impressie van het vliegveld na de uitbreiding.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het vliegveld na de uitbreiding.

Gigantische nieuwe luchthaven Dubai is slecht nieuws voor KLM en Schiphol: ‘Moeilijk om tegen te vechten’

De cijfers zijn duizelingwekkend: 260 miljoen passagiers per jaar, 400 gates, een grootte van 70 vierkante kilometer en eromheen een compleet nieuw stadsdeel voor 1 miljoen mensen. Het zijn in een notendop de plannen voor de uitbreiding van luchthaven Al Maktoum International Airport in Dubai. De uitbreiding is slecht nieuws voor KLM, zegt luchtvaarteconoom Rogier Lieshout.

169 reacties

  • jelmer hoeve

    2 weken geleden
    Dubai een land net als Nederland waar je geografisch gezien eigenlijk niet zou moeten wonen. Maar door kunst stukjes kan dat dus wel. Over 5 honderd jaar is Nederland wel klaar. In Dubai leef je dan nog prima onder de grond in door airco aangedreven samenleving. Stap je snel op een waterstof vliegtuig en ben je in een paar uur overal ter wereld. Waarschijnlijk voor de rest nog steeds een dictatuur waar je als westerling vet vandaan wilt blijven. Hoe mooi het vliegveld ook.
  • A. Coeck

    2 weken geleden
    De koeien rond Schiphol zijn weg dus mogen er meer vliegtuigen komen. Hoeveel koeien moeten er weg om een volwaardig vliegveld te worden voor alle overstappers die niks in Nederland zoeken maar wel de lucht vervuilen?
  • Norbert Schooten

    2 weken geleden
    Dubai weet wat belangrijk is, en investeren daarin, dat heet toekomst visie, daar groeit een land van en wordt een land rijk van. mijn complimenten voor Dubai
  • Soeniel Soebhag

    2 weken geleden
    Je kan groei hebben maar dan moet je je eigenbelang op de 2e plaats zetten. Dan is de vraag hebben we de ruimte om dat te doen ? Neen, of er moeten mensen verhuizen maar die willen niet weg want de eigenbelang is hoog. Locatie gezien hebben we een perfecte ligging maar de overheid ( die geen beeld heeft tegenwoordig wat belangrijk is) laat steken vallen. We zijn continu aan het inleveren. Kijk maar naar de haven nu de luchthaven, wat hebben we nog waar we trots op kunnen zijn.
  • A. de Graaf

    2 weken geleden
    Wie wil er nu naar Dubai? Uitgerangeerde zangers en op geld beluste voetballers die aan het einde van hun carriere zitten. Verder oogkleppen op en niet op mensen rechten geven. Kortom,geen zinig mens dus.....