Direct naar artikelinhoud

Ajax mag blijven dromen van landstitel na zege op PSV en nederlaag koploper FC Twente

Ajax houdt zicht op titelprolongatie, na een 2-1 overwinning op PSV. Koploper FC Twente leed woensdag een 2-0 nederlaag bij Fortuna Sittard, waardoor op de laatste speeldag wordt bepaald welke ploeg zich tot eredivisiekampioen kroont.

Blijdschap bij Ajax na de 1-0 van Nadine Noordam.Beeld Pro Shots / Remko Kool

Door de resultaten van woensdag heeft FC Twente met nog één duel te gaan een voorsprong van twee punten op Ajax. De Amsterdammers versloegen woensdag PSV met 2-1 dankzij een late benutte strafschop van aanvoerder Sherida Spitse.

De ban werd woensdagavond gebroken door Nadine Noordam, die Ajax na een kwartier spelen op voorsprong schoot. Twintig minuten voor tijd maakte Joëlle Smits gelijk. Bij die 1-1 tussenstand zou FC Twente kampioen zijn geworden.

Zo ver kwam het niet. Spitse sloeg toe vanaf de strafschopstip, waarna Ajax de overwinning over de streep trok en daarmee het kampioensfeest van de Enschedeërs voor in ieder geval een week uitstelde.

Seizoensslot

FC Twente kan het landskampioenschap volgende week zaterdag veiligstellen in een thuiswedstrijd tegen Telstar. Ajax mag blijven dromen van titelprolongatie, maar dan volstaat alleen een overwinning op bezoek bij ADO Den Haag. De aftrap van beide duels is om 16.30 uur.

Ajax maakt daarnaast nog altijd kans op winst van de beker. Op zondag 20 mei speelt de ploeg van scheidend hoofdtrainer Suzanne Bakker de bekerfinale tegen Fortuna Sittard, de huidige nummer vier van de eredivisie.