Een verpleegster in het ziekenhuis.
Volledig scherm
Een verpleegster in het ziekenhuis. © ANP / ANP

Zorgmedewerkers leggen twee minuten werk neer na dood medewerkster ggz-instelling

Zorgmedewerkers leggen donderdag om 14.00 uur twee minuten hun werk neer uit protest tegen geweld. Ze zijn dan stil en herdenken een medewerkster van een ggz-instelling in Heerlen, die vorige maand werd doodgestoken tijdens haar werk.

  1. Voorbijganger legt crimineel netwerk in autodiefstal bloot: vier Nederlanders wacht uitlevering aan België

    Voorbijgan­ger legt crimineel netwerk in autodief­stal bloot: vier Nederlan­ders wacht uitleve­ring aan België

    De Toyota’s stonden in België al klaar om verscheept te worden naar Afrika, tot een ‘opmerkzame passant’ de boel niet vertrouwde. Nadat de politie op de zaak dook werd een criminele organisatie in autodiefstallen in België en Nederland opgerold. Het leidde vorige week tot vier arrestaties van Nederlandse twintigers in Den Haag. Het Belgische OM heeft om hun uitlevering gevraagd.
    Den Haag
  2. Ymke (19) is met haar naaimachine een hit op TikTok, ‘granny hobbies’ populair onder jongeren
    PREMIUM

    Ymke (19) is met haar naaimachi­ne een hit op TikTok, ‘granny hobbies’ populair onder jongeren

    Haken, naaien en breien. Deze zogenoemde granny hobbies winnen aan populariteit onder jongeren. TikTok staat vol met tips en tutorials en zelfs buiten de onlinewereld zoeken jongeren elkaar op om creatief aan de slag te gaan. Zo ook Ymke Kooistra (19) uit Barneveld die aan haar TikTok-account niet alleen meer dan 26.000 volgers overhield, maar vriendinnen door heel het land met dezelfde hobby.
    Barneveld
  3. Lezers over vertrek van Rutte: ‘We zullen hem missen, maar kiezers van PVV, NSC en BBB moeten daar nog achter komen’
    De Kwestie
    24

    Lezers over vertrek van Rutte: ‘We zullen hem missen, maar kiezers van PVV, NSC en BBB moeten daar nog achter komen’

    In de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Vandaag: we zullen Mark Rutte als premier gaan missen. Nu er een akkoord op hoofdlijnen in de maak lijkt voor een nieuw kabinet, is de vraag wie Mark Rutte opvolgt als premier. Geert Wilders mag als leider van de grootste partij een kandidaat-premier aanwijzen. Hij heeft iemand benaderd die ook heeft laten weten bereid te zijn het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB te leiden.