RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Zo krijg je die vette vingers van je matzwarte of donkere keuken

Beeld © eigen foto

Matzwarte of donkergekleurde keukens zijn al jaren geliefd om hun chique en stoere look, maar helaas kan het schoonmaken van een matzwarte keuken nog best een uitdaging zijn. Voor je het weet zitten er alweer nieuwe vetvlekken en vingerafdrukken op. Zo krijg je ze er weer gemakkelijk af.

Tip 1

Maak je keuken schoon met wat warm water en met een beetje afwasmiddel. In afwasmiddel zit een ontvetter, dit verwijdert snel en gemakkelijk vingervlekken van je keuken.

Tip 2

Gebruik daarnaast een schone niet-pluizende doek voor het nadrogen. Zo voorkom je nieuwe (schoonmaak)strepen. Gebruik in ieder geval géén schuursponsjes of microvezeldoekjes, want deze kunnen krassen veroorzaken. Gebruik een zachte doek of spons om de keuken weer als nieuw te laten lijken.

Tip 3

Om hardnekkig vet te verwijderen kun je een beetje onverdunde azijn gebruiken. Doe dit in een plantenspuit of in een andere fles met verstuiver. Spuit dit op de vettige plekken en laat het 5 tot 10 minuten intrekken. Verwijder het vervolgens met een vochtige doek.

Met deze eenvoudige tips kan je de keukenkastjes en het aanrecht weer helemaal schoon maken. En voilà je prachtige keuken kan weer gebruikt worden voor het bereiden van heerlijke gerechten. Aan de slag!

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: