Jesse Klaver (GroenLinks-PvdA).
Volledig scherm
Jesse Klaver (GroenLinks-PvdA). © Videostill

'Dan is het tijd om te zeggen: geef het stokje maar over’: Klaver hint op rol GroenLinks-Pv­dA in formatie

GroenLinks-PvdA-prominent Jesse Klaver heeft in een lezing gehint op een rol voor zijn partij in de formatie. Als de poging tussen PVV, VVD, NSC en BBB ‘nog ellenlang blijft voortmodderen’ en 2024 een verloren jaar dreigt te worden, dan is het ‘tijd om te zeggen: geef het stokje maar over, want zo komen we nergens’, zegt Klaver in de Spiekmanlezing.

171 reacties

  • J. Trenning

    4 dagen geleden
    Absoluut niet. De meerderheid van de kiezers wil geen gl/pvda en al helemaal geen klaver of timmermans. gl/pvda is alleen maar zo "groot" geworden door de fusie. Anders waren het ook 2 kleine partijen gebleven. De Nederlandse kiezers hebben duidelijk gekozen en in het gewenste kabinet is gelukkig geen plaats voor gl/pvda, d66, volt.
  • W Neervoort

    1 week geleden
    Nieuwe verkiezingen !!!!!!!!!!!!
  • Plonie Beek

    2 weken geleden
    Als partijen Nederland op de eerste plaats zouden zetten dan zou het al een stuk beter gaan. Samenwerken, probeer het eens, misschien bevalt het wel. Stop met dat links en rechts gedoe, met de hokjes. Denk eens na over wat anderen zeggen, misschien is het niet zo slecht.
  • Jan Zomers

    2 weken geleden
    Ik vind Jesse Klaver meer menselijk en sympathieker dan Frans Timmermans.
  • Hendrikus klootwijk

    2 weken geleden
    De mensen hebben groots in Nederland ge stemd op de pvv. Daar aan ontkomje niet dat die partij mag regeren. Groenlinks en de Partij van de arbeid hebben de keuze gemaakt om Timmermans te proberen dat die minister precident zou kunnen worden. Het is de domste zet die beidenpartijen het verkeerd in geschat. De mensen zijn het zat en willen wat anders en dat is lochies natuurlijk dat blijkt uit de keuze die de mensen hebben gedaan! In de kamer zitten op dit ogen blik die grote klappen hebben gehad.