RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Deschamps vindt poule met Oranje op EK 'zware groep'

PARIJS (ANP/AFP) - De voetbalfans in Frankrijk moeten niet denken dat hun land zich komende zomer bij het EK zomaar voor de finale plaatst. Dat zegt bondscoach Didier Deschamps in een interview met het Franse persbureau AFP. De verliezend WK-finalist van 2022 geldt in Duitsland als belangrijke toernooifavoriet.

"We zitten in een zware groep", zegt Deschamps over Oostenrijk, Nederland en Polen. "Nederland is nog steeds een geweldig voetballand. Toen we in maart vorig jaar met 4-0 wonnen, misten ze een aantal sleutelspelers. Polen is een sterk collectief en vertrouwt op individuen als Robert Lewandowski. Oostenrijk heeft een heel solide team en won in november van Duitsland."

Deschamps begrijpt wel dat zijn elftal door velen als titelkandidaat wordt gezien. "Net als andere landen hebben wij het potentieel om ver te komen, maar we moeten nog niet aan een halve finale of een mogelijke finale denken. Het EK is zeer competitief. Acht van de tien beste landen op de wereldranglijst van de FIFA zijn Europese landen."

Bron: ANP