Een vijfde meer winst voor Amerikaanse investeerder KKR

Nieuws
De Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR, in Nederland eigenaar van onder meer fietsenbedrijf Accell en de vakantieaanbieders Roompot en Landal GreenParks, heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 863,7 miljoen dollar (811 miljoen euro). Dat is 20 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, maakte de vermogensbeheerder bekend.
anp
woensdag 1 mei 2024 om 19:15
Afbeelding
beeld anp

De winst was hoger dan marktkenners hadden verwacht. KKR zag zijn beheerd vermogen in het afgelopen kwartaal stijgen tot 578 miljard dollar, een groei van 13 procent. De Amerikanen willen dat dit bedrag binnen vijf jaar toeneemt tot minstens 1 biljoen dollar.

Vorige week werd bekend dat KKR het moederbedrijf nexeye van optiek- en hoorzorgketen Hans Anders overneemt van het Britse investeringsbedrijf 3i Group. Het in Gorinchem gevestigde nexeye is ook eigenaar van de ketens eyes+more en Direkt Optik. Financiële details over de overname werden niet gemeld.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aandacht voor resultaten Aegon en Lucas Bols op Damrak

Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar de resultaten van verzekeraar Aegon en drankenconcern Lucas Bols. Topman Lard Friese van Aegon sprak in een handelsbericht van aanhoudende positieve omstandigheden in de Verenigde Staten en Brazilië.

Afbeelding

EasyJet verwacht 'recordzomer' door sterke vraag naar vliegreizen

EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een 'sterke winstgroei'.

Afbeelding

Boerenorganisatie Agractie: idealisme maakt plaats voor realisme

Boerenorganisatie Agractie is zeer tevreden over het hoofdlijnenakkoord. 'We zien dat idealisme plaatsmaakt voor realisme. Zo kunnen boeren straks bouwen op een langjarige visie, waarbij op voorhand duidelijk moet worden dat doelstellingen haalbaar en betaalbaar zijn.

Afbeelding

Buitenlandse media stellen vooral nog vragen bij nieuwe coalitie

Buitenlandse media vragen zich af wie de nieuwe premier van Nederland wordt, maar ook hoe lang de nieuwe Nederlandse coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB zal standhouden. De samenwerking wordt gezien als overwinning voor Geert Wilders, tegen wie ook weerstand bestaat.

Afbeelding

Akkoord geeft boeren en tuinders weer perspectief, volgens LTO

Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) is tevreden over het nieuwe coalitieakkoord. 'Dit geeft boeren en tuinders perspectief', heeft LTO-voorzitter Ger Koopmans gezegd in het WNL-programma Goedemorgen Nederland.

Afbeelding

Ondernemersvereniging evofenedex blij met regeerakkoord

Het regeerakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB biedt 'genoeg aanknopingspunten om de positie van handels- en productiebedrijven te versterken', reageert de ondernemersvereniging voor handel en logistiek evofenedex.