Alejo Vidal-Quadras is na de aanslag hersteld.
Volledig scherm
Alejo Vidal-Quadras is na de aanslag hersteld. © SOPA Images/LightRocket via Gett

Vrouw uit Den Bosch vast voor financiering aanslag waarbij Spaanse politicus door hoofd werd geschoten

Met videoDe Nederlandse vrouw die afgelopen vrijdag is gearresteerd vanwege haar mogelijke betrokkenheid bij een aanslag op een Spaanse oud-politicus zou verantwoordelijk zijn geweest voor de financiering van de operatie. De politicus steunde publiekelijk de Iraanse oppositie, en de politie ziet daarin het motief van de actie. De verdachte is een vrouw van 27 jaar oud en werd vrijdag opgepakt in Den Bosch.

  1. Amal Clooney is niet enkel ‘de vrouw van’: hoe topadvocaat grote rol speelt in mogelijke arrestatie Netanyahu
    PREMIUM
    portret

    Amal Clooney is niet enkel ‘de vrouw van’: hoe topadvo­caat grote rol speelt in mogelijke arrestatie Netanyahu

    Stijlicoon, vrouw van filmster George Clooney, maar bovenal mensenrechtenadvocaat. Amal Clooney laat van zich horen als topadviseur van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Als een van de juristen adviseerde ze hoofdaanklager Karim Kahn om een verzoek tot arrestatie in te dienen tegen onder meer drie Hamas-kopstukken en de Israëlische premier Netanyahu. Een portret.
  2. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    147

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”