Elektrische auto's uit China arriveren in het Duitse Bremerhaven.
Volledig scherm
Elektrische auto's uit China arriveren in het Duitse Bremerhaven. © AFP

Opinie NSC: ‘Stop de export van data naar Chinese overheid’

Er moet veel strengere regelgeving komen om Europese data in Europa te bewaren, stellen Dirk Gotink en Reinout van Malenstein. Zo wordt voorkomen dat China via Chinese bedrijven gevoelige informatie krijgt.

14 reacties

  • H Eckhardt

    6 dagen geleden
    De EU moet zorgen dat ze stand-alone kunnen draaien. Behalve China hebben we ook nog vele andere vijandige staten waaronder zelfs westerse en landen binnen de EU.
  • Gerda Tasniazof

    2 weken geleden
    Wat mij betreft, ik wil met China en Amerika handelen, dan kunnen ze elkaar in de gaten houden.
  • Willem Hoekstra

    3 weken geleden
    Het klopt wel helaas. Ik heb niets tegen China maar dat men gegevens verzamelt is niet best. Vergeet niet dat Amerika dit ook al lang doet en daar horen we niets over! Zelfs de nieuwe JSF van de luchtmacht gaat voor groot onderhoud naar Amerika en wat men precies doet vertelt men niet. John Deere tractoren verzamelen gegevens van boeren over oppervlak, welk gewas men bewerkt enz. En er zijn er nogal wat hoor. En banken willen Google pay erdoor drukken. Ook niet best.
  • Marga Ruiter

    3 weken geleden
    Eindelijk iemand die het begrijpt, helaas zal hij een roepende in de woestijn blijven omdat 99% alleen geïnteresseerd is in de kostprijs en niet in databescherming.
  • Van Rossum

    3 weken geleden
    Nee Amerikaanse data Apple Instagram facebook WhatsApp Hp Intell McAffee en tesla enz doen hetzelfde daar moet je niet van wakker liggen.