Bitcoin onder 60.000 dollar na slechtste maand sinds 2022

Nieuws
De waarde van de bitcoin is woensdag verder gezakt tot onder de 60.000 dollar. De bekendste en grootste cryptomunt ter wereld kende in april al de slechtste maand sinds de ineenstorting van cryptobeurs FTX in november 2022. De koersval wordt onder meer veroorzaakt door het vooruitzicht dat de Amerikaanse rente langer hoog zal blijven.
anp
woensdag 1 mei 2024 om 09:23
Afbeelding
beeld anp

Investeerders in digitale munten hoopten dat de inflatie in de grootste economie ter wereld inmiddels voldoende zou zijn afgekoeld en dat de Federal Reserve nog dit voorjaar de rente zou verlagen. De Amerikaanse centrale bank, die later op de dag vergadert over het rentebeleid, heeft echter al laten weten dat de inflatie nog te hoog is om de rente te verlagen. Een eerste renteverlaging wordt nu pas in september voorzien. Hogere rentetarieven zijn doorgaans negatief voor beleggingen in digitale munten, waarop geen rente wordt ontvangen.

De bitcoin noteerde woensdagochtend op 59.755 dollar. In de afgelopen maand raakte de munt bijna 16 procent aan waarde kwijt. De sterke vraag onder beleggers naar Amerikaanse beursgenoteerde bitcoinfondsen, die begin dit jaar werden geïntroduceerd, zorgden eerder nog voor een sterke opleving van de munt.

Mede dankzij de sterke instroom van kapitaal in deze bitcoin-ETF's steeg de munt in maart naar een recordniveau van bijna 74.000 dollar. Volgens gegevens van persbureau Bloomberg trokken investeerders in april zo'n 182 miljoen dollar terug uit deze fondsen. In maart werd juist nog 4,6 miljard dollar aan nieuw kapitaal belegd in bitcoin-ETF's. Investeerders lijken ook wat winst te nemen. De waarde van de bitcoin is dit jaar nog altijd met bijna 40 procent gestegen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Engelse rechter wijst extra bevoegdheid politie tegen betogers af

Een Brits gerechtshof in Londen heeft wetgeving van de voormalige Britse binnenlandminister Suella Braverman om de politie harder te kunnen laten optreden tegen betogers afgewezen. Braverman was tot half november vorig jaar ruim een jaar minister van Binnenlandse Zaken.

Afbeelding

Staatsbosbeheer ziet dat dumpen drugsafval zich verspreidt

Staatsbosbeheer ziet dat het dumpen van drugsafval zich meer verspreidt over het land. Eerder gebeurde dit vooral in het zuiden, maar nu hebben ook andere provincies vaker te maken met grote dumpingen, zegt een woordvoerster van de bos- en natuurbeheerder naar aanleiding van ni..

Afbeelding

Van Zwol wil niets zeggen over mogelijke premierskandidaat

Beoogd formateur Richard van Zwol wil niets loslaten over een premierskandidaat die al dan niet in beeld zou zijn. Eerder op dinsdag berichtten media dat Van Zwol zei dat er zicht is op een nieuwe kandidaat, maar dat weerspreekt hij enige tijd later.

Afbeelding

Minder steun Shell-beleggers voor activistische klimaatresolutie

Het klimaatvoorstel van activistische aandeelhouder Follow This om Shell tot meer actie tegen CO2-uitstoot te dwingen heeft dit jaar minder steun gekregen op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf.

Afbeelding

Rechtbank verlengt voorarrest ouders dode baby Helvoirt

De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag het voorarrest van de ouders van een overleden baby uit Helvoirt met drie maanden verlengd. De rechtbank verwierp tijdens de eerste niet-inhoudelijke zitting verzoeken om vrijlating van beide ouders, die zeiden dat in de gevangenis hun ge..

Afbeelding

Trump dreigt met juridische stappen tegen Cannes-film

Het campagneteam van Donald Trump gaat juridische stappen ondernemen tegen de makers van de film The Apprentice, die deze week in Cannes in première is gegaan. Dat meldt het vakblad Variety.