RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Cultuqueer

Glee-acteur Darren Criss is 'cultureel queer'

Darren Criss (37), bekend van zijn rol als Blaine Anderson in 'Glee', voelt zich erg verbonden met de queercultuur. In een interview tijdens de Chicago Comic & Entertainment Expo vertelt Darren, die zelf hetero is, dat hij het personage van Blaine goed begreep dankzij zijn opvoeding in San Francisco. Naar eigen zeggen is Criss 'cultureel queer'.

"De dingen in mijn leven die ik heb geprobeerd te evenaren, die zijn 100 procent superqueer"

De acteur vond het geweldig om Blaine te spelen, die in Glee een relatie kreeg met Kurt. Volgens hem is het erg belangrijk om een homorelatie te laten zien op de mainstream media. "In queergemeenschappen vond ik mensen die ik bewonder, van wie ik wat wil leren", aldus Darren. "De dingen in mijn leven die ik heb geprobeerd te evenaren, die zijn 100 procent superqueer."

Glee-acteur
lees ook:
Glee-acteur Darren Criss wordt voor de tweede keer vader

De acteur werd al tijdens zijn opvoeding flink beïnvloed door de queercultuur. "Ik groeide op in San Francisco in de jaren 90. Ik zag mannen sterven." Daarmee verwijst hij naar de aidsepidemie die toen in de stad heerste.

Toch speelt Darren inmiddels geen rollen meer van homoseksuele personages. "Ik wil niet nog zo'n heterojongen zijn die de rol van een homoseksuele man overneemt." De acteur voelde zich niet meer comfortabel om die personages te blijven spelen, hoewel 'het mogen spelen van die rollen een geweldige theatrale ervaring is'.

Darren is in 2019 getrouwd met Mia Swier. Zij verwachten inmiddels hun tweede kind.

Glee-acteur
lees ook:
Glee-acteur Darren Criss vader geworden van een dochter
Bron: ANP/RTL Boulevard