RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Miljoenenschuld

Vitesse start crowdfunding met Van den Brom als gezicht: 'We hebben iedereen nodig'

John van den Brom, toen nog als trainer van Racing Genk, bij een Europese wedstrijd van Vitesse in België, in 2021. Foto ter illustratie. Beeld © ANP

Het noodlijdende Vitesse start een crowdfundingactie en de nieuwe trainer John van den Brom zal daar meteen een van de gezichten van zijn. "Doe mee, kleur de regio geel en zwart en kom zelf met initiatieven. Vitesse heeft iedereen nodig", zegt Van den Brom.

Vitesse kampt met een schuld van ongeveer 19 miljoen euro en zit na de afgekeurde overname door de Amerikaan Coley Parry zonder geldschieter. 

De aandelen zijn nog wel officieel in handen van de Rus Valeriy Oyf, maar geld geeft hij niet meer en ook is het mogelijk strafbaar dat hij nog betrokken is bij de club.

Vitesse
Lees ook:
Vitesse presenteert Van den Brom officieel als nieuwe trainer

Binnen twee weken moet Vitesse de licentiecommissie van de KNVB ervan hebben overtuigd dat het gezond genoeg is om volgend seizoen uit te kunnen spelen. Anders mag de club ook niet uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie en dreigt een faillissement. Vitesse is door een aftrek van 18 punten al gedegradeerd uit de eredivisie.

Massale steun

"Deze prachtige club mag niet verdwijnen. Ik roep dan ook iedere Vitessenaar op om juist nu achter de club te gaan staan, zoals afgelopen zondag", zegt Van den Brom over de massale steun tijdens de gewonnen thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (3-2). "Laat zien dat Vitesse leeft. Samen met diverse Vitessenaren zal ik daarom morgen het startschot geven voor een crowdfunding."

Vitesse
Lees ook:
Vitesse krijgt 18 punten aftrek: degradatie officieel, maar club blijft voorlopig bestaan

"Hij helpt de club op het moment dat dit keihard nodig is", zegt interim-directeur Edwin Reijntjes over de inzet van Van den Brom. "Hopelijk volgen meerderen zijn voorbeeld." 

Reijntjes gaf vorige week aan dat meerdere mensen uit de achterban hebben gezegd geld te willen stoppen in de club, maar van iets concreets was nog geen sprake.

Contract voor een jaar

Van den Brom (57) werd vanochtend officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van Vitesse. Van den Brom, die de club uit Arnhem in het seizoen 2011/2012 naar de zevende plek in de eredivisie en Europees voetbal leidde, tekent een contract voor een jaar. Vitesse maakt de rest van de technische staf later bekend.

Van den Brom  wil Vitesse helpen in de weg terug omhoog. "Vandaar ook dat ik juist nu dit contract onderteken."

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

Bron: ANP