Debby Gerritsen
Volledig scherm
PREMIUM
Debby Gerritsen © Shody Careman

Is er in het toekomstige Europa van Wilders nog wel plek voor zo’n inclusief feest als het Eurovisie Songfestival?

columnDebby Gerritsen acht de kans klein dat Geert Wilders volgende week naast zijn vrouw op de bank zit te kijken naar onze Nederlandse inzending, Europapa. Want het Europees liedjesspektakel staat volgens PVV-maatstaven bol van ‘woke- en genderterreur’. Terwijl het festival, dat Europeanen in alle soorten en maten omarmt, wél een belangrijke functie heeft gekregen.

50 reacties

  • Ton Pasman

    2 weken geleden
    Gelukkig kun je in nederlandse democratie wel de grootste partij hebben en de grootste schreeuwer zijn, maar de macht heb je pas bij 75 zetels of mee. Wilders vormt een luidruchtige minderheid, maar of zijn kabinet nu al in de formatie klapt of vlak daarna maakt niet zoveel uit. Kans op succes met zijn gratis bier en juridisch onuitvoerbare programma is nul.
  • Polvo Estral

    2 weken geleden
    @Johan Muilenburg, Dat vind ik van voetbal ook, en half Nederland van het koningshuis, maar moet je daarom de andere helft hun plezier afnemen omdat jij er geen lol aan hebt? Overigens blijf ik voor geen van drieën op, maar ik gun het iedereen die er wel lol aan heeft. Vermaak kost nu eenmaal geld, in welke vorm dan ook en het is belangrijk voor het algemeen welzijn.
  • Luuk Diks

    3 weken geleden
    Wat een vreemde vergelijking weer. En songfestival voor iedereen ? Ik durf het te betwijfelen
  • Cadiz Blaak

    3 weken geleden
    Hoe zou het komen dat er zo'n verrechtsing aan het plaatsvinden is in Europa? Wie heeft de afgelopen decennia zoveel wind in de zeilen van rechts geblazen?
  • Thed Marcus

    3 weken geleden
    Songfestival met Wilders vergelijken, dan sla je plank finaal mis, laat dat festival un genot zijn voor die liefhebbers en Wilder z’n werk met suc6 gewoon afmaken … Thed Marcus
  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    147

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”