RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Streisand erover

Barbra Streisand reageert op felle kritiek na opmerking over gewicht Melissa McCarthy

Barbra Streisand en Melissa McCarthy Beeld © Getty/ANP

Een opmerking van Barbra Streisand (82) over het gewicht van Melissa McCarthy (53) is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. De Broadway-legende reageert daarom via social media op alle ontstane ophef. 'Ik wist niet dat de wereld meelas', zegt ze onder meer.

"Ik wilde haar alleen maar een compliment geven"

Het begon allemaal met een reactie van Barbra onder een Instagram-post van Melissa. Daarin vroeg ze haar of ze Ozempic had genomen. Dat is een medicijn waar de laatste tijd veel om te doen is, omdat het je zou helpen om af te slanken. Veel mensen noemden die vraag van Barbra 'ongepast', 'gemeen' en 'naar'. De artieste heeft die reactie inmiddels dan ook verwijderd.

Barbra
lees ook:
Barbra Streisand komt na zes jaar stilte met nieuwe muziek

Nu zegt Barbra in een statement op social media: 'Oh my god! Ik keek op Instagram naar de foto's die we hadden geplaatst van prachtige bloemen die ik kreeg voor mijn verjaardag. Daaronder stond een foto van mijn vriendin Melissa McCarthy met wie ik zong op mijn Encore-album. Ze zag er fantastisch uit! Ik wilde haar alleen maar een compliment geven. Ik vergat dat de wereld meelas!'

Ook Melissa zelf heeft gereageerd op alle commotie. "Ik vind Barbra een schat. En ik hou van haar", zei ze in een reactie tegen de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Barbra
lees ook:
Barbra Streisand krijgt oeuvreprijs van acteursbond: 'Erg blij'