Jeffrey Groeneweg
Volledig scherm
© Jeffrey Groeneweg

Net als Eneco komen ook Vattenfall en Essent met terugleverkosten zonnestroom

Energiereuzen Vattenfall en Essent willen nog niet zeggen hoe hoog de terugleverkosten voor zonnestroom worden die ze gaan rekenen. Maar ze komen wel. Beide bedrijven zeggen nog te studeren op een ‘eerlijke verdeling’ van de kosten.

305 reacties

  • John Scheepets

    3 weken geleden
    Ik vind het onbegrijpelijk dat een geprivatiseerd bedrijf dit zonder meer maar kan doen zonder ingrijpen van onze regering. Ze hebben jaren ( en nu nog) heel veel geld verdiend. Een van de rijkste bedrijfstakken. Nu hebben ze een heel praatje verzonnen door te vertellen dat klanten zonder panelen meer moeten betalen doordat zonnepaneel bezitters terug leveren. Weten jullie nog dat jullie plm. €0,25 terugleververgoeding betaalden nu plm€0,07 . Is dit dan soort van dubbel rekenen? Riekt naar oplic
  • Diane Wuyts

    3 weken geleden
    Wil dit dan zeggen dat de energiebedrijven ook kosten gaan aanrekenen aan de bedrijven die windenergie leveren en aan de uitbaters van kerncentrales enz...?
  • Patrick van der Linden

    3 weken geleden
    Ik begrijp hier dus echt helemaal niets van. Het teruglevertarief is al flink omlaag geschroefd naar zo'n 0,05 euro per kWh. En nu moeten we opeens ook nog een teruglevertarief gaan betalen, waardoor het na salderen nog maar zo'n 0,03 euro per kWh oplevert? En vervolgens verkoopt de energiemaatschappij het weer door aan mijn buurman voor 30 cent per kWh. Da's een vertienvoudiging!
  • Bart Bats

    3 weken geleden
    Het blijft vreemd de energiebedrijven rekenen straks voor teruglevering maar verkopen die stroom op de energiemarkt tegen de gaande handelsprijs, ze maken dus winst op zowel de inkoop als de verkoop van de door zo'n opgewekte stroom! Ik hoop dat de consumenten hiertegen beschermd gaan worden want dit stinkt een beetje hard.
  • Hans Teunissen

    3 weken geleden
    Als je wilt investeren in een beter milieu wordt je gestraft. Nooit meer doen, geen elektrische auto's, geen warmtepompen gewoon gas blijven gebruiken, is er in de wereld zat en in Nrderland ook. Die ER gekken in een tredmolen zetten om energie op te wekken dan laten ze het wel om wegen te blokkeren en burgerij pesten
  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    144

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”