Oprichter Binance moet vier maanden de cel in

Nieuws
De oprichter en voormalig topman Changpeng Zhao van cryptobeurs Binance moet van een Amerikaanse rechter vier maanden de gevangenis in voor onder meer het overtreden van antiwitwasregels. Amerikaanse aanklagers hadden een celstraf geëist van drie jaar.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 22:03
Afbeelding
beeld anp

Zhao bekende al in november schuld, waarmee een einde kwam aan een langdurig onderzoek naar Binance. Uit dit onderzoek bleek dat de cryptobeurs naliet melding te maken van meer dan 100.000 verdachte transacties, waarbij organisaties zoals Hamas, Al Qaeda en de Islamitische Staat betrokken waren. Zhao stemde al in met het betalen van een boete van 50 miljoen dollar.

Eerder werd al bekend dat Binance een boete moet betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend ruim 4 miljard euro. Daarover bereikten de federale aanklagers en het bedrijf al overeenstemming. Als onderdeel van die deal moet Binance ook vijf jaar door een onafhankelijk kantoor gecontroleerd worden op naleving van de regels.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Van Zwol gaat al langs bij de vier coalitiepartijen

Richard van Zwol, de beoogd formateur, maakt dinsdag al een rondje langs de PVV, VVD, NSC en BBB. Tegen media zei Van Zwol ook al een nieuwe naam voor de post van minister-president te hebben, maar wilde er verder niks over kwijt.

Afbeelding

Griekse zaak over dodelijke scheepsramp met migranten geseponeerd

Een Griekse rechtbank zegt zich niet te kunnen buigen over het zinken van een migrantenschip vorig jaar, omdat de dodelijke scheepsramp op internationale wateren plaatsvond. De zaak tegen de negen Egyptische verdachten is geseponeerd.

Afbeelding

Groep UvA-medewerkers neemt afstand van pro-Palestijnse bezetters

Enkele honderden medewerkers en studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) nemen in een petitie afstand van pro-Palestijnse betogers die met bezettingen willen afdwingen dat de universiteit de banden verbreekt met universiteiten in Israël.

Afbeelding

Politie: drugsafval weer vaker in grotere hoeveelheid gedumpt

De politie vermoedt dat criminelen vorig jaar opnieuw vaker drugsafval in grotere hoeveelheden hebben gedumpt. Dat zei Willem Woelders, portefeuillehouder drugs van de politie dinsdag bij de presentatie van het nationaal overzicht drugslocaties over 2023.

Afbeelding

Lavrov klaagt over sancties na helikopterongeluk Raisi

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft het helikopterongeluk van de Iraanse president Ebrahim Raisi in verband gebracht met Amerikaanse sancties. Hij zegt dat daardoor de veiligheid van de luchtvaart is verslechterd.

Afbeelding

Macron gaat naar door rellen geteisterde Nieuw-Caledonië

De Franse president Emmanuel Macron reist dinsdagavond naar Nieuw-Caledonië. In het Franse overzeese gebiedsdeel bij Australië vinden ruim een week rellen plaats.