Het door prinses Beatrix op jonge leeftijd gemaakte aquarelschilderij. De prinses maakte het werk vermoedelijk in 1950. Ze signeerde de afbeelding van vrouwen in kleurige jurken met ‘Trix’.
Volledig scherm
Het door prinses Beatrix op jonge leeftijd gemaakte aquarelschilderij. De prinses maakte het werk vermoedelijk in 1950. Ze signeerde de afbeelding van vrouwen in kleurige jurken met ‘Trix’. © ANP

Waterverfschilderij van jonge prinses Beatrix brengt meer op dan verwacht

UpdateHet waterverfschilderij dat in 1950 door een 11-jarige prinses Beatrix werd geschilderd is dinsdagavond voor 8500 euro geveild. Zo is te zien op de website van het veilinghuis Ald Fryslân. Dat is iets meer dan directeur Haije Dijkstra eerder op de dag verwachtte.

  1. S10: ‘De psychiatrie heeft mij zieker gemaakt dan ik eigenlijk was’
    PREMIUM
    Interview

    S10: ‘De psychia­trie heeft mij zieker gemaakt dan ik eigenlijk was’

    Haar hele puberteit – donkere jaren – bracht Stien den Hollander door met op Funda naar huizen kijken. Nu woont ze in een fijne studio en heeft ze ontdekt dat het leukste van het leven pas begint als je wat ouder bent. Dat wordt ook duidelijk in een documentaire over zangeres S10. ‘Er is níéts romantisch aan depressief zijn. Daarom denk ik soms: kan iedereen z’n kop er nou eens over houden?’, vertelt ze in ons weekendmagazine Mezza.