Kitty Herweijer.
Volledig scherm
PREMIUM
Kitty Herweijer. © Annabel Oosteweeghel

Ons woonsysteem is ingericht op de zwakste relatievorm

columnKitty Herweijer schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

24 reacties

  • Marlies Reekers

    3 weken geleden
    Dit is appels met peren vergelijken... Woonde die vrienden uit de cijfers die ze noemt samen? Anders slaat deze vergelijking natuurlijk nergens op. Dan moet je het vergelijken met koppels die een LAT relatie hebben. Oja, die wonen ook niet samen. We hebben de cijfers nodig van samenwonende koppels en samenwonende vrienden om een goede vergelijking te maken.
  • Hendrik Vosbergen

    3 weken geleden
    Wellicht is het probleem dat de huidige generatie steeds verder van de norm wil leven en niet compatibel met het woonsysteem. Dat doe je toch jezelf een beetje aan. We hebben een functionerende maatschappij waar het woonsysteem een product van is. Als je daar buiten gaat staan dan schiet je jezelf toch in de voet. Misschien toch eens kijken of de normaalste relatievorm toch geen optie is gezien het voor vele generaties voor je prima heeft of tot op de dag van vandaag toe werkt.
  • Barend Van der stel

    3 weken geleden
    Juist,vriendschappen hadden over het algemeen een langere levensduur??,omdat vrienden elkaar opzoeken naar behoefte en niet naar noodzaak waarbij je elkaar iedere dag meerdere malen tegemoet moet komen.
  • Carlo Blom

    3 weken geleden
    Maak voor de jeugd meer wijkjes met tiny houses ( kleine prefab woningen of container woningen). Het is betaalbaar voor alleenstaanden en het is snel realiseerbaar. Alleen moet er grond beschikbaar zijn en infra.
  • Karen Voshol

    3 weken geleden
    Persoonlijk moet ik er niet aan denken om huis en haard te delen met een vriend of vriendin. Onze bewuste keus, als partners, was juist om apart te gaan wonen.
  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    144

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”