Alejo-Vidal Quadras, een oud-partijleider van de Spaanse populistisch-rechtse partij Vox, werd op 9 november vorig jaar neergeschoten in Madrid.
Volledig scherm
Alejo-Vidal Quadras, een oud-partijleider van de Spaanse populistisch-rechtse partij Vox, werd op 9 november vorig jaar neergeschoten in Madrid. © Videostill

Nederlandse vrouw opgepakt voor moordaanslag op Spaanse politicus

UpdateEen Nederlandse vrouw is aangehouden voor betrokkenheid bij de moordaanslag op de Spaanse politicus Alejo-Vidal Quadras. Ze is op basis van een Europees arrestatiebevel in Nederland aangehouden, meldt de Spaanse nationale politie. De vrouw wordt onder meer verdacht van het financieren en voorbereiden van de moordaanslag.

  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    144

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”
  2. De ogen en oren van Hamas, een premier en een mysterieuze leider: Strafhof wil arrestatie van deze kopstukken
    PREMIUM
    Oorlog Israël-Hamas

    De ogen en oren van Hamas, een premier en een mysterieu­ze leider: Strafhof wil arrestatie van deze kopstukken

    De aanklager van het Internationaal Strafhof wil arrestatiebevelen tegen vijf kopstukken uit de oorlog van Israël tegen Hamas. Het gaat aan Israëlische kant premier om Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Yoav Gallant. Zij worden beschuldigd van onder meer oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Hetzelfde geldt voor Ismail Haniyeh (de nummer één van Hamas), Yahya Sinwar (leider van Hamas in de Gazastrook) en Mohamed Deif (commandant van de militaire vleugel van Hamas). Wie zijn zij? Vijf portretjes.