De auto in de schuur aan de Noordersingel, waar het dak vanaf is geknipt. Vermoedelijk om het lichaam van het slachtoffer te bergen.
Volledig scherm
PREMIUM
De auto in de schuur aan de Noordersingel, waar het dak vanaf is geknipt. Vermoedelijk om het lichaam van het slachtoffer te bergen. © MediaTV

Familielid gaf overleden man op als vermist: dit weten we tot nu toe over heftige schuurbrand

Het onderzoek naar de verwoestende brand in een schuur en de vondst van een verkoold lichaam is in volle gang. Intussen wordt steeds meer bekend over wat er zich in de schuur afspeelde en is de identiteit van het slachtoffer vastgesteld. Dit weten we nu over het drama in Berkel en Rodenrijs.

  1. Harry zag plas bloed en wist dat hij verkeerde keuze had gemaakt: zaak tegen 16 verdachten drugsbende start
    PREMIUM

    Harry zag plas bloed en wist dat hij verkeerde keuze had gemaakt: zaak tegen 16 verdachten drugsbende start

    Ze runden drugslabs in Nederland en België, dumpten het chemisch afval direct in de bodem en waren niet te beroerd om mensen zwaar te bedreigen. Het is een van de grootste Eindhovense drugsbendes ooit gepakt met naar schatting een miljoenenomzet. De zestien verdachten werkten volgens justitie aan de productie van crystal meth, speed en xtc. Vanaf dinsdag wordt die duistere kant van de regio blootgelegd in de rechtbank in Den Bosch.
    Eindhoven
  2. Activisten rechtvaardigen gedrag met overtuiging van hun eigen gelijk: ‘Ik vind het woke-gedrag’
    PREMIUM

    Activisten rechtvaar­di­gen gedrag met overtui­ging van hun eigen gelijk: ‘Ik vind het wo­ke-ge­drag’

    Voor demonstranten lijkt er maar één waarheid te zijn, en dat is die van henzelf. Historicus Hans Schoots en socioloog Jolande Withuis moedigen strijden tegen onrecht aan, maar plaatsen ook vraagtekens bij de motieven van sommige activisten. Hoe kijken zij naar de studentenprotesten van de afgelopen weken? ,,Dit lijkt meer op demonstreren om te bewijzen hoe goed je bent. Al dat drama!”