RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Moeilijk besluit

Jodie Turner onthult reden van scheiding van Dawson Creek-acteur Joshua Jackson

Beeld © Getty Images

Als Jodie Turner (37) en Joshua Jackson (45) eind vorig jaar hun scheiding aankondigen, reppen ze met geen woord over de reden. Het enige wat in hun scheidingspapieren als oorzaak wordt genoemd zijn 'onoverkomelijke verschillen'. In een interview met 'Sunday Times Style Magazine' doet Jodie nu voor het eerst een boekje open over de breuk van de 'Dawson's Creek'-acteur.

"Soms werkt iets gewoon niet, hoe graag je het ook zou willen"

Jodie geeft toe dat ze het graag anders had gezien. "Soms werkt iets gewoon niet, hoe graag je het ook zou willen. En dat is helemaal prima. Het belangrijkste is namelijk dat je een keuze maakt die het gezondst is voor jezelf en je familie en dan met name je kinderen. Er zijn verschillende momenten in ons leven dat we naar onszelf moeten kijken en moeten zeggen: 'wie ben ik nu eigenlijk en kan ik ook echt mezelf zijn?'"

Joshua
Lees ook:
Joshua Jackson verschijnt na tien jaar weer op witte doek

De actrice stelde zich vorig jaar ook deze vraag. "En als het antwoord dan nee is, dan moet je weglopen. Want ik geloof er in dat je littekens kan overhouden wanneer je blijft op plekken of in situaties die niet goed voor je zijn. En die littekens hebben niet alleen een effect op jezelf, maar ook op de mensen in je omgeving. Ik zie het dan ook niet als falen. We hebben overduidelijk een mooie tijd met elkaar gedeeld en nu is het tijd voor een nieuw leven, voor ons allebei."

Dawson's
Lees ook:
Dawson's Creek-acteur James Van Der Beek voor de zesde keer vader

Hoewel het volgens haar moeilijk is om deze stap te maken, is ze er wel trots op. "Eén van de stoerste dingen die je kunt doen is herkennen dat iets niet werkt en vervolgens weg te stappen. Ik wil dit voorbeeld ook aan mijn dochter geven. Het is een besluit dat uit liefde en geluk is gemaakt. Er is een stap gemaakt naar een beter leven voor iedereen."

Bron: RTL Boulevard