RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Bondscoach Tedesco laat Courtois tijdens EK definitief thuis

BERLIJN (ANP/DPA) - Doelman Thibaut Courtois maakt in juni tijdens het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland definitief geen deel uit van de Belgische selectie. "Over dit onderwerp is alles al gezegd. Ik wil geen pingpong spelen", aldus bondscoach Domenico Tedesco in gesprek met Duitse media.

Courtois onderhoudt sinds juni vorig jaar koude betrekkingen met Tedesco. De 31-jarige keeper van Real Madrid was boos omdat hij na de blessure van Kevin De Bruyne niet werd gekozen tot aanvoerder van de Belgen. Tegen Oostenrijk droeg Romelu Lukaku de aanvoerdersband.

In december liet Courtois, die pas net hersteld is na lang blessureleed, zelf weten niet beschikbaar te zijn voor het EK. "We concentreren ons op spelers die in goede vorm zijn", sprak Tedesco dinsdag.

De Italiaans/Duitse trainer wordt in verband gebracht met een overstap naar AC Milan, waar hij Stefano Pioli op zou moeten volgen. Volgens Tedesco gaat dat niet gebeuren. "Ik heb mijn contract verlengd en daarmee heb ik een duidelijk signaal gegeven aan iedereen: de clubs, de spelers en de bond."

Bron: ANP