RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Sober

Anne Hathaway viert dat ze vijf jaar nuchter is: 'Het voelt als een mijlpaal'

Anne Hathaway Beeld © Getty Images

Anne Hathaway (41) had het afgelopen weekend iets te vieren. In een interview met 'The New York Times' vertelt de actrice dat het inmiddels vijf jaar geleden is dat ze haar laatste druppel alcohol dronk. En dat ziet ze naar eigen zeggen als een mijlpaal.

"Ik stop met drinken zolang mijn zoontje in mijn huis woont"

In het interview wordt gevraagd hoe het voor haar was om in 2022 veertig jaar te worden, waarop ze laat weten dat ze haar verjaardag niet per se als een mijlpaal ziet. “Er zijn namelijk zo veel andere dingen die ik wel als een mijlpaal zie. Ik praat hier bijvoorbeeld normaal niet over, maar ik ben inmiddels vijf jaar nuchter. Dát voelt als een mijlpaal voor mij. Veertig jaar worden voelt voor mij als een cadeautje.”

Anne
Lees ook:
Anne Hathaway moest tijdens auditie met tien jongens zoenen: 'Smerig idee'

Dat ze normaal gesproken niet praat over haar besluit om te stoppen met drinken is niet helemaal waar. Anne sprak hier bijvoorbeeld in 2019 in The Ellen DeGeneres Show ook al over. "Ik ben in oktober gestopt met drinken", vertelde ze destijds. “Voor achttien jaar.” Haar besluit om te stoppen met drinken heeft te maken met haar zoontje Jonathan. "Ik stop met drinken zolang mijn zoontje in mijn huis woont. Ik hou namelijk niet van de manier waarop ik drink en hij heeft mij nodig in de ochtenden."

Anne
Lees ook:
Anne Hathaway bevestigt: er wordt écht gewerkt aan Princess Diaries 3