RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
'Direct kopen'

Prijs onderhandelen op Marktplaats niet meer nodig

Medewerkers op het Amsterdamse kantoor van Marktplaats. Beeld © ANP

Voor kopers een kans op een goede deal, voor verkopers een doorn in het oog: onderhandelen over de verkoopprijs van een product. Door de nieuwe functie 'direct kopen', hoeft dat vanaf vandaag niet meer het geval te zijn voor verkopers op Marktplaats.

Dat meldt het verkoopplatform. Vanaf vandaag is het voor gebruikers mogelijk om direct een product te kopen of te verkopen zonder dat daar enige berichtenwisseling aan te pas komt. De functie wordt gefaseerd uitgerold, waardoor deze in de komende twee weken voor steeds meer mensen beschikbaar wordt. 

Eén druk op de knop

Met één druk op de Direct Kopen-knop kunnen mensen dan een product kopen en wordt de betaling en verzending binnen Marktplaats geregeld. "De Nederlandse consument is gewend geraakt om online met één druk op de knop iets te kunnen kopen", zegt Florence Schmit, algemeen directeur van Adevinta Benelux, het moederbedrijf van Marktplaats. "Zo maken we het nog gemakkelijker om te handelen op ons platform en spullen een tweede of derde leven te geven."

Een
Lees ook:
Een onschuldige Marktplaats-verkoop blijkt een overval in Noordwijk

Voor aankopen die via de Direct Kopen-knop worden gedaan, geldt bovendien automatisch kopersbescherming. Daarmee biedt Marktplaats garantie voor de overeenkomst. "Door Direct Kopen in combinatie met kopersbescherming aan te bieden, laten verkopers zien dat ze betrouwbaar zijn."

Bieden

De nieuwe service is beschikbaar voor spullen die via pakketdiensten van DHL of PostNL verzonden kunnen worden. De introductie van deze nieuwe functie betekent overigens niet het einde van het biedsysteem. "Voor particuliere Marktplaats-gebruikers die geen vaste prijs in gedachten hebben blijft de traditionele biedingsmogelijkheid actief", aldus Marktplaats.