RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Back to business

Koning Charles op eerste werkbezoek sinds kankerdiagnose

Koningin Camilla en koning Charles Beeld © ANP

Afgelopen februari werd er kanker vastgesteld bij koning Charles (75), waarna hij zijn werkzaamheden neerlegde. Vandaag bracht de Britse koning daar verandering in: hij heeft zijn eerste werkbezoek alweer achter de rug.

"Het gaat goed, dank u"

Charles ging voor zijn eerste werkbezoek na lange tijd langs bij het University College Hospital Macmillan Cancer Centre in Londen. Daar ontmoette hij andere kankerpatiënten en hun families. 

De koning was zo'n halfuur op bezoek in het ziekenhuis. Daar kreeg hij uitleg over een CT-scanner en maakte hij kennis met het personeel.

Koning
Lees ook:
Koning Charles maakt opgewekte indruk tijdens eerste publieke optreden na diagnose

Na zijn bezoek werd de koning samen met zijn vrouw Camilla door een groep kinderen opgevangen. Zij gaven het koninklijk paar bloemen. Over zijn persoonlijke situatie wilde Charles niet veel kwijt. "Het gaat goed, dank u", was het enige wat hij zei. De koning is momenteel nog steeds onder behandeling.

Een woordvoerder laat aan Daily Mail weten dat de koning met zijn werkbezoek wil laten zien dat het 'mogelijk is om met kanker te werken'. "Hoewel hij begrijpt dat iedereen zijn eigen weg volgt en dat het niet voor iedereen is weggelegd", voegt de persoon hieraan toe. 

Koning
Lees ook:
Koning Charles verscheen als patiënt vaak aan ziekenhuisbed Kate

Koning Charles weer aan het werk, maar 'behandeling gaat door'

05:55