RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Speelsters Twente moeten in nieuw kampioensduel 'geduldiger zijn'

De voetbalsters van FC Twente moeten woensdag in een nieuwe poging om de landstitel binnen te halen "geduldiger zijn". Dat zei trainer Joran Pot in zijn vooruitblik op het duel.

Twente kreeg vorige week zondag al een kans op het kampioenschap, maar kwam in de uitwedstrijd bij FC Utrecht niet verder dan een gelijkspel (2-2). FC Twente heeft met nog twee speelronden te gaan 5 punten meer dan nummer 2 Ajax. Een zege op Fortuna in Limburg volstaat voor het kampioenschap voor Twente.

"We zien ruimte in het veld en daar vliegen we in. Dat is de drive die in dit team zit. We willen altijd scoren en Utrecht reageerde daar goed op en strafte ons af. Utrecht deed er alles aan om te voorkomen dat we daar kampioen werden en dat is ze gelukt", keek Pot nog eens terug op de ontmoeting. "We focussen ons op de zaken waar we invloed op hebben en dat is ons spel. Daar hebben we richting Fortuna Sittard extra aandacht aan besteed."

Verdedigster Caitlin Dijkstra heeft er vertrouwen in dat Twente het in Sittard af gaat maken. "We moeten geduldiger zijn en ons eigen spel spelen, dat gaan we morgen laten zien. We hebben een goede positie voor onszelf gecreëerd voor het kampioenschap en woensdag hebben we weer een kans. We zijn goed voorbereid en gaan er heen om te winnen. Dat merk je ook aan de groep, we hebben de volle focus."

Bron: ANP