TWR Supercat is 600 pk sterke uitgebouwde Jaguar XJS

Heftige restomod

TWR Supercat Jaguar XJS

De namen TWR en Jaguar zijn al decennia aan elkaar verbonden en nu komt dat spectaculair tot uiting op de Jaguar XJS. Het resultaat heet TWR Supercat.

Het hedendaagse TWR, dat vier jaar geleden opgericht werd door de zoon van Tom Walkinshaw (die het vroegere TWR oprichtte en leidde), leeft zich net als vroeger graag uit op Jaguars. Dat blijkt wel uit deze nieuwe creatie, de TWR Supercat. In de basis overduidelijk een XJS, maar dan behoorlijk uitgebouwd en overgoten met een moderner sausje. Het moet je smaak zijn, maar heftig oogt het zeker.

TWR pakt een XJS bij de kladden en voorziet 'm van een geheel nieuwe en uit koolstofvezel opgetrokken koets. Over technische aanpassingen wijdt TWR nog niet echt uit, behalve dat er nu een V12 in ligt die dankzij een supercharger ruim 600 pk vermogen in de schaal legt en gekoppeld is aan een handgeschakelde zesbak. Er worden 88 exemplaren van gemaakt, althans, dat is het plan. We hopen wel dat TWR daar geen al te nette originele XJS'en voor pakt.

TWR Supercat a href=

Iedere TWR Supercat moet naar verwachting zo'n €263.000 gaan kosten. Komende zomer krijgen we het interieur te zien en horen we vast ook meer over de techniek.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.