RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
'Gigantisch zwaard'

Jongen (14) gedood met zwaard in Londen, vier gewonden

Politieachtervolging dodelijk zwaardincident Londen gefilmd: 'Doe je deuren op slot'

01:26

In de Engelse hoofdstad Londen is een 14-jarige jongen omgekomen nadat hij werd aangevallen door een persoon met een zwaard. Vier anderen raakten bij de aanval gewond. Een 36-jarige man is aangehouden door de politie.

De jongen was samen met de andere slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen bezweek. Dat meldt de Britse omroep BBC. De vier overgebleven gewonden zijn twee agenten en twee burgers. De politie meldde eerder dat de jongen 13 jaar oud was, maar stelde dit later bij naar 14.

"Het was heel beangstigend en niet iets waarvan je verwacht dat het voor je huis zou gebeuren", zegt een ooggetuige tegen Sky News.

Ingereden op huis

De verdachte zou met een auto zijn ingereden op een huis in de buitenwijk Hainault, waar hij vervolgens twee agenten en burgers zou hebben aangevallen. De eerste meldingen over de aanval werden rond 7.00 uur vanochtend gedaan. Bekijk de beelden hier:

Politieachtervolging dodelijk zwaardincident Londen gefilmd: 'Doe je deuren op slot'

01:26
Op beelden is te zien hoe een man rondloopt met een zwaard.

De politie sluit terrorisme als motief uit. Ook wordt er niet naar eventuele andere verdachten gezocht.

De verdachte kon uiteindelijk door de politie worden getaserd, ongeveer 22 minuten na de eerste melding. Er wordt onderzoek gedaan naar wat er precies is gebeurd en waarom. Het is niet bekend of de verdachte al eerder met politie in aanraking is gekomen.

Medeleven

Burgemeester Sadiq Khan zegt 'kapot te zijn' van de gebeurtenissen en kondigt extra patrouilles aan om mensen gerust te stellen, schrijft de BBC. De minister van Binnenlandse Zaken James Cleverly heeft zijn medeleven betuigd aan de betrokkenen. Beide politici roepen op om niet te speculeren over wat er is gebeurd.

De Britse premier Rishi Sunak spreekt van een 'schokkend incident'. "Dit soort geweld hoort niet thuis op onze straten."

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS