RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Luxe hondenhotel

Baasje van dode honden pension Woudenberg: 'Dood gevoel vanbinnen'

Beeld © EIGEN FOTO

"We hebben superveel verdriet." Dat zegt de eigenaar van twee honden die zaterdagochtend dood werden aangetroffen in een luxe hondenpension in het Utrechtse Woudenberg. In totaal stierven daar tien honden. Er is nog veel onduidelijk over wat er precies is gebeurd.

Onwerkelijk, noemt de hondeneigenaar, die anoniem wil blijven, de situatie. "Het valt met geen pen te omschrijven wat je overkomt. Het was voor ons zelfs een proefweekendje voor onze vakantie komende zomer, om te kijken of dit hondenpension wat voor ons was."

Mogelijk gestikt

Eerder vertelde een andere betrokkene aan RTL Nieuws dat de politie zaterdag in totaal dertien honden aantrof in een scheepscontainer op het terrein van het pension in Woudenberg. "In die container zat slechts één ventilatierooster. Die honden zijn dus door zuurstofgebrek hoogstwaarschijnlijk gestikt met z’n allen."

De politie kan dit verhaal niet bevestigen.

Hondeneigenaren
Lees ook:
Hondeneigenaren willen maar één ding weten: wat is er gebeurd?

De hondeneigenaar die RTL Nieuws vandaag sprak vindt de geruchten lastig om te horen. "Die speculaties over wat er nu allemaal gebeurd is, maken het niet makkelijker. Je hoort zoveel verschillende verhalen van iedereen. Daarom zijn velen van ons ook zo voorzichtig, je wilt niet meer kapot maken dan al stuk is gemaakt."

De komende tijd staat volgens de hondeneigenaar in het teken van praktische zaken regelen. "Denk bijvoorbeeld aan je hond cremeren. Dat is superconfronterend. Elk telefoontje dat ik hiervoor pleeg, ben ik weer aan het huilen. Je krijgt een beetje een dood gevoel vanbinnen."

Tien
Lees ook:
Tien honden dood gevonden in luxe hondenhotel: 'Heel tragisch'

De politie voert deze week sectie uit bij een van de honden om zo de doodsoorzaak te achterhalen. Het inwendige onderzoek op het dode dier wordt uitgevoerd door een dierenarts.

Of de baasjes van de dode honden aangifte hebben gedaan, kan de politie nog niet zeggen. Volgens advocaat Brigitte Roodveldt, die zes van de negen gedupeerde hondeneigenaar bijstaat, hangt dat af van de uitkomst van het onderzoek.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS