Lichaam in afgebrande schuur Berkel is van 20-jarige Rotterdammer

Nieuws
Het lichaam dat maandag door een minderjarige jongen werd gevonden in een afgebrande schuur in Berkel en Rodenrijs is van een 20-jarige man uit Rotterdam. Woensdag wordt sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer, om de doodsoorzaak te achterhalen. In het pand zijn ook spullen gevonden voor de productie van verdovende middelen, meldt de politie dinsdag.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 14:34 aangepast 16:29
Afbeelding
beeld anp

Dat het lichaam niet eerder werd gevonden door politie of brandweer, komt volgens een woordvoerster van de politie doordat de brandweer het nadat de brand was geblust nog niet veilig vond om de schuur in te gaan. Ook waren er geen vermisten en dus geen reden om aan te nemen dat er mensen in het pand waren. Daarom is besloten niet zondagavond nog de schuur in te gaan, legt de woordvoerster uit. Wel werd toen besloten om maandagmiddag forensisch onderzoek te doen. "We werden ingehaald door de actualiteit, omdat maandagochtend het lichaam al werd ontdekt door een omwonende."

De brand aan de Noordeindseweg in het Zuid-Hollandse Berkel en Rodenrijs brak zondag uit. De politie liet toen al weten rekening te houden met brandstichting. Kort na de melding van de brand werden in de omgeving twee verdachten aangehouden van 21 en 28 jaar. Zij zitten nog vast en worden woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Krant: Microsoft pakt verkoop nieuwe Call of Duty-game anders aan

Microsoft is van plan de nieuwste titel in videogamereeks Call of Duty ook via zijn abonnementsdienst aan te bieden in plaats van deze alleen los te verkopen. Dat meldt The Wall Street Journal, die spreekt van een omslag in Microsofts verkoopstrategie voor computerspellen.

Afbeelding

Post mag er mogelijk langer over doen, meldt minister

De post hoeft vanaf volgend jaar mogelijk niet meer binnen 24 uur te worden bezorgd, maar binnen 48 uur. Dat meldt minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer. De bezorging op vijf dagen in de week, van dinsdag tot en met zaterdag, blijft wel gehandhaafd.

Afbeelding

Advocatenorde gaat onderzoek doen naar regeringsprogramma

De Nederlandse orde van advocaten gaat voor het eerst een regeringsprogramma toetsen op rechtsstatelijkheid. Een speciale commissie gaat voorstellen toetsen aan de criteria betrouwbaarheid van de overheid, fundamentele rechten en vrijheden van burgers en toegang tot het recht.

Afbeelding

Iran arresteert 260 mensen voor satanisme en confisqueert alcohol

In de buurt van de Iraanse hoofdstad Teheran zijn ongeveer 260 mensen gearresteerd, onder wie drie Europeanen, voor 'satanisme'. Het gaat volgens de politie om 146 mannen en 115 vrouwen die 'zich bevonden in een ongewenste en obscene toestand met emblemen, tekens en symbolen va..

Afbeelding

Internationaal verdrag goedgekeurd om AI in de hand te houden

Europese landen hebben samen met een aantal partnerlanden zoals Japan en Mexico een internationaal verdrag goedgekeurd dat tegen de gevaren van kunstmatige intelligentie (AI) moet beschermen.

Afbeelding

Uit voorzorg gesloten UvA-gebouwen weer open

Het Bushuis en het Oost-Indisch Huis, gebouwen van de Universiteit van Amsterdam (UvA), zijn vrijdag enige tijd gesloten geweest uit voorzorg, nadat er bepaalde signalen binnenkwamen. Ze zijn inmiddels weer open, aldus een woordvoerder.