RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Doodsbedreigingen

Vermeende stalker uit Netflix-serie Baby Reindeer overweegt juridische stappen

Actrice Jessica Gunning als stalker Martha in Baby Reindeer Beeld © Netflix

De nieuwe Netflix-serie 'Baby Reindeer' is een ware hit. Het waargebeurde verhaal gaat over komiek Richard Gadd (34), die jarenlang gestalkt is door Martha, wier echte naam niet wordt genoemd. Hoewel de serie aanslaat, is niet iedereen blij met de komst ervan. De 'echte' stalker uit de serie overweegt namelijk juridische stappen te ondernemen.

"Ik ben het slachtoffer"

De vermeende stalker uit de serie vertelt nu haar versie van het verhaal en geeft aan zelf het slachtoffer te zijn. In een interview met de Britse krant Daily Mail legt ze uit dat ze helemaal niet blij is met de vertolking van haar karakter. 

De 58-jarige vrouw uit Londen beweert dat ze doodsbedreigingen krijgt en dat er misbruik van haar wordt gemaakt. "Hij gebruikt Baby Reindeer om mij nu te stalken", geeft ze in het interview aan. Volgens de vrouw heeft Richard de serie alleen gemaakt om haar te pesten. "Ik ben het slachtoffer. Hij heeft een show over mij geschreven."

Baby
Lees ook:
Baby Reindeer-actrice onthult hoe het écht is afgelopen tussen Donny en Teri

Hoewel details in de serie zijn vermeden om de identiteit van de vrouw verborgen te houden, zijn fans massaal naar haar op zoek gegaan. Dit was volgens Richard nooit de bedoeling en hij verzocht hen de zoektocht te stoppen. 'Speculeer alsjeblieft niet over wie de echte mensen zouden kunnen zijn. Dat is niet het punt van onze show', schreef hij op sociale media.

Ondanks de vele pogingen tot geheimhouding van haar identiteit, dreigt de Londense vrouw toch juridische stappen te ondernemen. Het is nog niet bekend of de vrouw al daadwerkelijk aangifte heeft gedaan.

Alle afleveringen van Baby Reindeer zijn ondertussen te zien op Netflix.

Dit is Baby Reindeer: een stalkingsverhaal op Netflix

00:34
Bron: RTL Boulevard