Asielzoekers komen aan bij het opvangcentrum van het COA in Ter Apel.
Volledig scherm
Asielzoekers komen aan bij het opvangcentrum van het COA in Ter Apel. © ANP

Reacties op asielzoekers in Ter Apel: ‘Ieder weldenkend mens ziet dat dit niet zo kan doorgaan’

‘Wanneer worden er in dit land nu eindelijk eens ook maatregelen genomen om de onhoudbare en ontwrichtende instroom van asielzoekers een halt toe te roepen?’ en ‘Overheidsbemoeienis wordt alleen nog maar vanuit een ivoren toren beslist. Zo ook het plan om flitspalen te laten plaatsen door gemeenten’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

91 reacties

  • gert meijboom

    1 week geleden
    Vorder die parken van Peter Gilles en richt die in als asielcentra. Liggen buiten woonkernen, voldoende bedden. Zet er toezicht bij, winkeltjes, schooltje, onderhoudswerk aan het park en je komt al een heel eind.
  • Jacques Wolff

    1 week geleden
    De grenzen om het wel of niet toelaten van asielzoekers moeten m.i. een goed en neutraal tegen het licht gehouden worden. Dat er jaarlijks 54 miljard wordt besteed aan de dit content is veel te veel, er nog andere problemen die opgelost worden en de belastingdruk voor laagbetaalden en middeninkomens zullen naar beneden moeten worden bijgesteld.
  • Tineke van der Veen

    1 week geleden
    Ik irriteer me al maanden over de berichten over asielzoekers buiten of op de vloer moeten slapen Hemel en aarde wordt bewogen om onderdak voor hen te vinden. Geen woord over de duizenden dak- en thuislozen Hoe komen die asielzoekers in Nederland. Vast niet per klm of de trein. Ze hebben al vele grenzen over gestoken voor ze in Nederland zijn. Een uitermate nare situatie voor iedereen die s’nachts geen slaapplek hebben. Van der Veen
  • Marianne van de Berg

    2 weken geleden
    @o.a. Bakker, Meijer en Riemersma: ik deel uw mening volledig. Wil ook best wel kleiner gaan wonen maar waar vind ik een levensloopbestendige woning die ik kan betalen? Ik laat dan wel een eengezinswoning achter. Wat sommigen roepen over nareizigers: mw. Yesullguz heeft over de aantallen keihard staan liegen. Het zijn er geen duizenden maar volgens de IND ca. 70.Grootste deel van de aanvragen wordt afgewezen. Marianne
  • christina Schouten

    2 weken geleden
    @Peter van Baaren. Altijd fijn om te lezen, van die
  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    139

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”
  2. Reacties op verdwijnen zonnepanelen in Den Bosch: ‘Vinden we milieu en klimaat echt belangrijk?’
    11

    Reacties op verdwijnen zonnepane­len in Den Bosch: ‘Vinden we milieu en klimaat echt belangrijk?’

    ‘Wat is belangrijker: het klimaat of hoe een huis er aan de buitenkant uitziet? En de buitenkant wordt door zonnepanelen slechts miniem veranderd’ en ‘De Notre-Dame in Parijs wordt binnen vijf jaar helemaal opgeknapt voor 800 miljoen euro. Opening in december. Moest ik zomaar aan denken’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.