RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Geschokt

Eva Simons vond Expeditie Robinson goede motivatie om af te vallen: 'Zag alles wapperen'

Eva Simons Beeld © ANP

Meedoen aan 'Expeditie Robinson' is achteraf gezien voor Eva Simons (39) een confronterende ervaring geweest. Het survivalprogramma voor BN'ers was voor de 39-jarige zangeres een goede motivatie om af te vallen, vertelt ze in het tijdschrift '&C'. "Maar toch schrok ik toen ik het programma terugzag. In mijn hoofd was ik al heel goed bezig, maar bij de proeven en slowmotionbeelden zag ik alles wapperen", aldus Eva.

"De drank bleek de sluipmoordenaar"

Voor haar deelname woog Simons 105 kilo. Toen ze in Maleisië arriveerde, waar de opnames plaatsvonden, was ze al 15 kilo kwijt. Toen ze zichzelf daarna op tv terugzag, ervoer zij dat dus als confronterend. Na het programma is Eva nog eens 8 kilo afgevallen. "Je hebt in eerste instantie de neiging om als een gek te gaan eten, maar ik dacht: nee, dan heb je voor niets al die pijn geleden", vertelt de zangeres.

Eva
Lees ook:
Eva Simons is 44 kilo afgevallen: 'In mijn hoofd ben ik nog dik'

Inmiddels heeft Eva geleerd wat haar valkuilen zijn. "Jaren geleden ben ik naar een afkickkliniek geweest, en ik dacht dat drugs het probleem waren. Maar daar kwam ik vrij makkelijk vanaf, de drank bleek de sluipmoordenaar. De suikers uit wijn verving ik door de suikers in eten, waardoor ik zoveel ben aangekomen", legt de artieste uit.

Maxim
Lees ook:
Maxim Froger valt uit tegen Eva Simons na 'wraakactie' in Expeditie Robinson

Wat Eva nu doet om gewicht te verliezen is 'veel bewegen, maar niet naar die sportschool'. Het helpt de zangeres om het vol te houden. "Ik viel af tot 68 kilo", zegt ze. Voor de zangeres is het tijd om aan haar 'nieuwe leven' te werken. "Om te stoppen met mezelf te verstoppen, en te zeggen: Hey, ik ben er weer, en ik ben lekker bezig!"

Eva Simons koestert geen wrok naar Jaimie Vaes na Expeditie Robinson

02:35