RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Klachten van anderen

'Sportschool in Maastricht wil af van man die stinkt naar zweet'

Een man op een loopband. Beeld © Getty

Een sportschool in Maastricht wil het contract ontbinden van een man die volgens het bedrijf te erg stinkt. Dat meldt 1Limburg. Het zouden vooral andere sporters zijn die klagen over de klant.

Er zijn volgens de sportschool al meerdere gesprekken met de man gevoerd, meldt de regionale omroep. Volgens een medewerker gebeurde dat 'heel integer en voorzichtig'. "Want dit ligt heel gevoelig."

'Tips hielpen niet'

De sportschool zou de man hebben geadviseerd eerst te douchen, ook is er deodorant aangeboden. "De man reageerde niet goed op de kritiek en de tips hielpen ook niet."

Transavia-toestel
Lees ook:
Transavia-toestel maakt noodlanding om stinkende man: 'Mensen moesten overgeven'

Volgens de sportschool ziet de man zelf de urgentie van de situatie niet in, en nu wordt aan andere sporters gevraagd ook melding te maken van de situatie. Uiteindelijk zou de sportschool dan dus van de man af willen.

Mag dat?

De vraag is of dat mag. Het is onduidelijk om welke sportschool het precies gaat, maar 1Limburg meldt dat de sportschool zich via de algemene voorwaarden indekt voor dit soort situaties.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

En het zou inderdaad kunnen dat de sportschool in zijn recht staat als het contract ontbonden wordt. De sportschool is geen openbare ruimte en heeft eigen huisregels.

Ontslagen vanwege geur van urine

Bovendien zijn er voorbeeld van vergelijkbare situaties. Bij de provincie Noord-Holland werd ooit zelfs een receptioniste ontslagen omdat ze stonk naar urine. Het werd geregeld tegen haar gezegd, maar er kwam geen oplossing. Ze vocht haar ontslag twee keer aan, maar die gaf het bedrijf in beide gevallen gelijk

Marcel
Lees ook:
Marcel wil nooit meer met rokers op vakantie: 'Alles draaide om de peuken'

1Limburg haalt een voorbeeld aan van een man die telkens zijn schoenen uittrok in de bibliotheek. Zijn zweetvoeten zorgden voor klachten van andere bezoekers, waarna hem de toegang werd geweigerd. De rechter gaf de bibliotheek uiteindelijk gelijk.