Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Instappen vanaf minder dan 35 mille

Volkswagen Golf
Volkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen Golf

Met een vernieuwde neus én met een nieuwe prijslijst is de begin dit jaar gefacelifte Volkswagen Golf in Nederland gearriveerd. De prijzen van de vernieuwde Volkswagen Golf zijn bekend: hij is er vanaf iets minder dan 35 mille.

De Volkswagen Golf kreeg in januari dit jaar een aangescherpte snuit en een opgefrist interieur aangemeten. Dat niet alleen, Volkswagens succesnummer kreeg ook nog eens een handjevol nieuwe aandrijflijnen toebedeeld. De 1.0-driepitters maken plaats voor 1.5-viercilinders en de plug-in hybride motorversies trakteren hun eigenaren op een aanzienlijk hoger bereik. Benieuwd naar wat de vernieuwde Volkswagen Golf kost? Dat kunnen we je nu vertellen. Hij is er vanaf €34.990.

Voor net geen 35 mille stap je in een Volkswagen Golf met 116 pk sterke 1.5 TSI, een machine die voor dat bedrag aan een handgeschakelde zesbak is gekoppeld. De vanafprijs geldt voor de simpelweg 'Golf' geheten basisuitvoering. De Volkswagen Golf is er met deze motor en transmissie ook als Life Edition en kost in die vorm €36.990. Liever een automaat? Kan natuurlijk ook. Vanaf €37.490 drukt Volkswagen je de sleutels in handen van een in basistrim uitgevoerde Golf met een mild-hybride versie van de 116 pk sterke 1.5. Schakelen gaat in dat geval met een DSG7-transmissie. Ook deze motor- en bakcombinatie valt te combineren met de Life Edition-uitvoering. Volkswagen levert ook een 150 pk sterke mild-hybride 1.5 eTSI in de Golf. Die is er voorlopig enkel als Life Edition en kost in die hoedanigheid €41.490.

De vernieuwde Volkswagen Golf is ook met de twee grondig vernieuwde plug-in hybride aandrijflijnen te krijgen. Wat uitvoeringen betreft, valt er nog niet veel te kiezen. De Volkswagen Golf met 204 pk sterke 1.5 eHybrid-aandrijflijn wordt als eHybrid 50 Edition geïntroduceerd. Hij kost €44.490. Voor de Volkswagen Golf GTE met 272 pk sterke 1.5 eHybrid-hardware ben je €49.990 kwijt. Met beide plug-in hybride aandrijflijnen moet de Golf zo'n 125 elektrische kilometers kunnen rijden zonder bij te laden. Hier lees je nagenoeg alles van de vernieuwde Volkswagen Golf.

De genoemde prijzen zijn allemaal van de Volkswagen Golf als vijfdeurs hatchback. De prijzen van de Volkswagen Golf Variant volgen later. Ook worden er nog motorversies aan de prijslijst toegevoegd, zoals de sportievere GTI en de R.

Uitrusting

In basistrim heeft de Volkswagen Golf onder meer Digital Cockpit Pro, het Ready to Discover geheten multimediasysteem, automatische airco, parkeersensoren voor en achter, adaptieve cruisecontrol en Lane Assist. De Life Edition voegt daar 17-inch lichtmetaal, comfortstoelen, een inductielader voor smartphones, Keyless Acces, donker getinte ruiten achter, een achteruitrijcamera, sfeerverlichting en een alarmsysteem aan toe. De tijdelijk beschikbare eHybrid 50 Edition brengt onder meer 18-inch lichtmetalen wielen, uitgebreide ledverlichting inclusief doorlopende ledbalk in het front, een verlicht Volkswagen-logo aan de voorzijde, speciale interieurbekleding, het Navigation Discover Media-multimediasysteem, over drie zones gescheiden klimaatregeling, uitgebreidere sfeerverlichting en een heel stel 50-badges naar de Golf.

Prijzen Volkswagen Golf – 30 april 2024

MotorVermogenTransmissieUitvoeringVanafprijs
1.5 TSI116 pkHandgeschakeld, zes versnellingenGolf€34.990
1.5 TSI116 pkHandgeschakeld, zes versnellingenLife Edition€36.990
1.5 eTSI116 pkDSG, zeven versnellingenGolf€37.490
1.5 eTSI116 pkDSG, zeven versnellingenLife Edition€39.490
1.5 eTSI150 pkDSG, zeven versnellingenLife Edition€41.490
1.5 eHybrid204 pkDSG, zes versnellingeneHybrid 50 Edition€44.490
1.5 eHybrid272 pkDSG, zes versnellingenGTE€49.990

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (231) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum