RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Foutje op website

Mexicaan mazzelt: haalt Cartier-oorbellen van 24.000 euro binnen voor 24 euro

Een winkel van Cartier in het Franse Cannes Beeld © AFP

Een Mexicaanse arts heeft door een fout van het gerenommeerde juweliershuis Cartier oorbellen die voor 12.000 euro per set in de catalogus staan, voor 12 euro gekregen. Hij kocht twee setjes, dus voor 24 euro was hij spekkoper.

Rogelio Villarreal wist niet wat hij zag toen hij het ongelooflijke buitenkansje op Instagram ontdekte. Cartier bood op zijn website de oorbellen van goud en diamant door een typefoutje voor 237 pesos (12 euro) aan, waar 237.000 pesos (12.000 euro) had moeten staan.

Overduidelijke fout

Villarreal liet er geen gras over groeien en bestelde onmiddellijk twee setjes van de juwelen. Maar Cartier was niet van plan te leveren en zei dat het overduidelijk was dat het hier om een fout ging. Het bedrijf probeerde Villarreal op andere gedachten te brengen en van de koop af te laten zien, onder meer door een fles champagne en wat accessoires aan te bieden, maar Villarreal ging daar niet in mee. 

Dat leidde tot een maandenlang juridisch touwtrekken, waarbij Villarreal de Mexicaanse consumentenautoriteit achter zich had staan.

Poolse
Lees ook:
Poolse man doet zich voor als paspop en steelt vervolgens juwelen

En dat hielp, want uiteindelijk koos Cartier eieren voor zijn geld en stuurde de sieraden vorige week naar de Mexicaanse koper. Volgens de consumentenautoriteit moeten bedrijven zich houden aan de gepubliceerde prijzen. Als ze een vergissing maken, 'is dat niet de fout van de koper'.

De doosjes met de Cartier-oorbellen die Villarreal vorige week binnenkreeg:

Villarreal, die in Mexico op nogal wat kritiek kan rekenen en zelfs een dief wordt genoemd omdat hij gebruikmaakte van een duidelijke fout van Cartier, heeft één setje oorbellen aan zijn moeder gegeven. "Het voelt geweldig en het is cool om nu eens één keer in mijn leven niet de underdog te zijn."

Manon
Lees ook:
Manon ontwierp collectie sieraden met alarmknop: 'Ouderen over streep trekken'

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS