RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Heftig

Rens uit Kopen zonder Kijken geeft gezondheidsupdate: 'Weten niet hoe toekomst gaat lopen'

Rens en Cristine uit Kopen zonder Kijken Beeld © RTL Boulevard

In de aflevering van 'Kopen zonder Kijken' van gisteren maakten we kennis met Rens (30) en Cristine (29). Het stel werd door Martijn Krabbé (56) overvallen met het nieuws dat ze meededen aan het programma, maar nog geen week later stond hun leven nog meer op z'n kop. Er werd namelijk MS gediagnosticeerd bij Rens. Aan RTL Boulevard vertelt hij hoe het nu met hem gaat.

"Nu heb je toch een beetje het zwaard van Damocles boven je hoofd hangen"

In het programma is te zien dat Rens voor een behandeling naar Mexico gaat. Hiervoor is veel geld nodig en dat wordt geleend van vrienden en familie. Door een crowdfunding te starten, hebben ze het geleende bedrag terug kunnen betalen.

Vreugde
Lees ook:
Vreugde in Kopen zonder Kijken overschaduwd door MS-diagnose: 'Ongelofelijk verdrietig'

"Die behandeling is aangeslagen", vertelt Rens voor onze camera. "Dus als het goed is, is de MS nu gestopt." Dat zijn hoopvolle berichten, maar het stel houdt een slag om de arm. "We weten echt nog steeds niet hoe de toekomst gaat lopen. Niemand weet dat, maar nu heb je toch een beetje het zwaard van Damocles boven je hoofd hangen", zegt Cristine. 

(Tekst gaat verder onder de video.)

Rens uit KzK geeft update over MS-diagnose: 'Behandeling aangeslagen'

01:21
Waarom
Lees ook:
Waarom MS-patiënten vaak naar Mexico gaan: 'Anders eeuwig spijt'

In Mexico heeft Rens een stamceltransplantatie gehad. "De gezonde stamcellen worden uit je gehaald en die hebben geen MS-geheugen. Die worden opgeslagen en dan krijg je chemo. Dus je wordt helemaal schoongespoeld. Vervolgens krijg je die stamcellen, zonder MS-geheugen, weer terug. Dan ga je een nieuw immuunsysteem opbouwen. Dat is het idee", vertelt Rens over zijn behandeling.

Kopen zonder Kijken is op maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4. Of kijk alvast vooruit bij Videoland.