Alle Eurostar-treinen moeten in 2030 op duurzame energie rijden

Nieuws
Eurostar wil alle treinen in 2030 volledig laten rijden op hernieuwbare energie. In Nederland is dit al sinds 2017 het geval. Over zes jaar moeten alle hogesnelheidstreinen die Frankrijk, België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk met elkaar verbinden, op duurzame energie rijden.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 11:27
Afbeelding
beeld anp

Eurostar is het eerste spoorwegbedrijf dat zich heeft aangesloten bij de zogenoemde RE1001-alliantie van bedrijven die zich ertoe zetten om 100 procent van hun energie uit hernieuwbare bronnen te verkrijgen. In Nederland rijden Eurostar-treinen sinds 2017 volledig op windenergie. In het Verenigd Koninkrijk is dit cijfer sinds 2023 opgelopen tot 40 procent.

In februari maakte Eurostar bekend dat het de installatie van nieuwe zonne-energieprojecten voor het aandrijven van treinen onderzoekt. Ook wil het concern verspilling tegengaan. Elk gerecht aan boord is bijvoorbeeld samengesteld met het oog op duurzame inkoop en milieuvriendelijke opties.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Maatschappelijke coalitie: pak door met uitbreiding Noord-Zuidlijn

Een coalitie van onder meer het bedrijfsleven, onderwijs, zorg en cultuur in de regio Amsterdam roept het nieuwe kabinet op 'door te pakken' met uitbreiding van de Noord-Zuidlijn naar Schiphol en andere investeringsprojecten in de Metropoolregio Amsterdam.

Afbeelding

Aantal taxibedrijven neemt snel toe

Het aantal taxibedrijven in Nederland is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen, meldt branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Begin 2019 stonden er 11.148 taxibedrijven ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vandaag zijn het er 14.

Afbeelding

Rechtbankuitspraak in zaak over onlinemisbruik kinderen

De rechtbank in Den Haag doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen de 37-jarige man uit Noordwijk, die wordt verdacht van het online misbruiken van achttien minderjarige slachtoffers. Het Openbaar Ministerie heeft zes jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de man geëist.

Afbeelding

Biden: offensief van Israël in Gaza is geen genocide

De Amerikaanse president Joe Biden ontkent dat het Israëlische offensief in Gaza genocidaal is. 'Wat er gebeurt is geen genocide, dat verwerpen wij', zei hij maandag in het Witte Huis tijdens een evenement van de Jewish American Heritage Month.

Afbeelding

Zelensky: hulp uit het Westen bij versterken luchtafweer is traag

Volgens Volodymyr Zelensky heeft Oekraïne dringend meer luchtafweersystemen en straaljagers nodig, maar 'mist het vrije Westen snelheid in deze twee kwesties'. Dat zei de Oekraïense president maandag in zijn dagelijks videotoespraak.

Afbeelding

Aantal nieuwe studenten verpleegkunde fors gedaald na piek

De aantallen nieuwe studenten verpleegkunde zijn, na een piek in de belangstelling twee jaar eerder, zowel in het mbo als het hbo fors gedaald.