Een mobiele flitspaal.
Volledig scherm
Een mobiele flitspaal. © Brunopress

Lezers over de veiligheid van flitspalen: ‘Nee, vaste palen zijn gevaarlijk, gebruik vooral trajectcontrole’

De KwestieIn de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Vandaag: maken meer flitspalen het verkeer veiliger of geef jij de voorkeur aan andere maatregelen? Grote steden in het land willen al langer flitspalen neerzetten om te hard rijdende automobilisten te beboeten. Hun verzoek om deze palen te plaatsen, wordt vaak afgewezen door het Openbaar Ministerie (OM).

  1. ‘Mooie Bram’ verdiende meer dan 100.000 euro met oplichtingstrucs, slachtoffers bleven met schaamte achter

    ‘Mooie Bram’ verdiende meer dan 100.000 euro met oplichting­strucs, slachtof­fers bleven met schaamte achter

    ‘Valentino Grimaldi’ deed zich voor als welvarend zakenman met een autobedrijf en horlogehandel, maar bleek in werkelijkheid een geraffineerde en ervaren oplichter. De 60-jarige ‘Mooie Bram’ die zelfs deed alsof hij een liefdesrelatie had, verdiende meer dan 100.000 euro. Het aantal schadevergoedingen dat hij nu moet betalen loopt rap op. Voor het zich voordoen als Valentino en onder meer acht oplichtingszaken, kreeg hij woensdag een celstraf van 348 dagen opgelegd.
    Den Haag
  2. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    139

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”
  3. Briefje op kapotte lift hangt al bijna zes weken op de deur en ondertussen zitten bewoners vast in hun flatje
    PREMIUM

    Briefje op kapotte lift hangt al bijna zes weken op de deur en ondertus­sen zitten bewoners vast in hun flatje

    Oudere bewoners van een flat van tien verdiepingen in Gorinchem zitten al weken opgesloten in hun woning. De lift is al meer dan een maand stuk. Ondertussen krijgen ze geen gehoor bij de verhuurder van de flat. ,,Wij zijn jong en kunnen die twintig trappen wel lopen’’, zegt Renée Prenger (25). ,,Maar onze onderbuurvrouw is in de tachtig en slecht ter been. Zij kan dat niet.” Ze besloot hulp in te schakelen.
    Gorinchem