RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
4 mei

Bezoekers Nationale Dodenherdenking op de Dam moeten vooraf plek reserveren

Beeld © ANP

Als je dit jaar bij de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam wil zijn, moet je je vooraf aanmelden. Dat laat de gemeente Amsterdam weten.

Het is vanaf vandaag mogelijk om je aan te melden en een plek te reserveren. "Bij het maken van de reservering kan worden gekozen voor een van de twee zijdes van de Dam: de kant van het Damrak, goed bereikbaar vanaf het Centraal Station, of de kant van het Rokin", schrijft de gemeente.

'Reservering wordt gescand'

De gemeente meldt dat er verschillende tijdslots kunnen worden gekozen om de doorstroom soepel te laten verlopen. "Bij aankomst op de Dam, wordt de reservering gescand. Zonder reservering is het niet mogelijk om de Dam te betreden."

Amsterdam
Lees ook:
Amsterdam neemt maatregelen op 4 mei, dit doen andere gemeenten

Er worden in Amsterdam dit jaar extra maatregelen getroffen tijdens de Nationale Herdenking. Er geldt een noodverordening in, waardoor bewoners die uitzicht hebben op de Dam hun ramen en deuren gesloten houden tijdens de herdenking en niet op hun dakterras of balkon gaan staan. 

Fouilleren

"Daarnaast is het dit jaar niet toegestaan vlaggen, borden of geluidsversterkende apparatuur mee te nemen. De politie zal aanwezigen hierop fouilleren voordat zij de Dam betreden."

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS