Direct naar artikelinhoud
Heel Utrecht zocht mee, en zo werd de verloren auto van Rien teruggevonden
Zoektocht

Heel Utrecht zocht mee, en zo werd de verloren auto van Rien teruggevonden

Dagenlang stroopte zijn gezin Utrechtse straten af. Vrienden waren ingeschakeld, en op X deelden wildvreemden foto’s van het vermiste voertuig. Tientallen tips kreeg Rien Mertens maandag binnen, maar uiteindelijk was het een verslaggever van RTV Utrecht die de auto ‘s middags aantrof. De vondst was een flinke opsteker, ook voor zijn zoon. “Ik kan het bijna niet meer geloven dat hij überhaupt nog ergens staat”, zei Evan Mertens tegen de regionale omroep.

Op donderdag 18 april parkeerde vader Rien Mertens zijn witte Nissan ergens rondom Utrecht. Dat deed de zeventiger wel vaker wanneer hij een afspraak had in de Domstad, met zijn fiets legde hij doorgaans het laatste stuk naar het stadscentrum af om parkeerkosten te besparen. Maar dit keer raakte hij in de war: waar had hij zijn bus ook alweer geparkeerd?

Twitter bericht wordt geladen...

De familie uit het Brabantse Rosmalen vermoedde dat de man na het parkeren zeven kilometer had gefietst naar het centrum van Utrecht. Dat was af te lezen van de kilometerteller van zijn tweewieler. Ze speurde systematisch het zuiden van Utrecht af, net als het noorden van Nieuwegein. Een voor één krasten Riens gezinsleden gebieden af op een kaart, die ze online deelden. De gemeente en politie konden hen naar eigen zeggen niet helpen.

Allerlei mensen uit de provincie Utrecht boden via sociale media hun hulp aan, iemand liet de familie Mertens zelfs weten bereid te zijn om de auto met zijn drone te gaan zoeken. Maar met de inzet van de regionale journalist is die steun niet langer nodig. De wagen werd in een parkeergarage teruggevonden. De familie stelt van plan te zijn een tracker in de auto te plaatsen, waarmee ze het voertuig voortaan altijd kan terugvinden.