OpenAI mag artikelen Financial Times gebruiken voor ChatGPT

Nieuws
De populaire chatbot ChatGPT wordt in de toekomst ook getraind met artikelen uit de Britse zakenkrant Financial Times. Dat meldde ChatGPT-moederbedrijf OpenAI. De ontwikkelaar van toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft een licentieovereenkomst gesloten met de krant.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 09:20
Afbeelding
beeld anp

ChatGPT zal daardoor ook vragen van gebruikers kunnen beantwoorden met informatie uit artikelen van de zakenkrant, inclusief weblinks naar deze publicaties. De afgelopen maanden tekenden de Duitse uitgever Axel Springer Group en de Franse krant Le Monde al deals met OpenAI. The New York Times daagde het bedrijf daarentegen in december voor de rechter, omdat ChatGPT zonder toestemming was getraind met de artikelen van de krant.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Niet-gecontracteerde zorg wordt duurder voor patiënt

De vergoedingen voor diensten van een zorgverlener waarmee de zorgverzekeraar geen contract heeft, worden verlaagd. Een wetsvoorstel van demissionair zorgminister Conny Helder dat dit moet regelen, is vrijdag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Afbeelding

Reddit stijgt op Wall Street na deal met OpenAI

Reddit behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging dat OpenAI toegang krijgt tot gegevens van het berichtenplatform om zijn populaire chatbot ChatGPT te trainen.

Afbeelding

NS en ProRail krijgen boetes vanwege vertragingen HSL

De NS en ProRail krijgen boetes vanwege ondermaatse prestaties. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer. De boete voor de NS bedraagt 500.000 euro, die voor ProRail 2,75 miljoen euro.

Afbeelding

Eritreeërs ontkennen plan voor rellen in Den Haag

De Eritreeërs die terechtstaan voor de rellen rond zalencentrum Opera in Den Haag op 17 februari, ontkennen dat het hun bedoeling was om geweld te plegen.

Afbeelding

Dijksma: inzet van ME bij protest in Utrecht was nodig

Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft in een brief aan de gemeenteraad de inzet van de mobiele eenheid woensdag bij een pro-Palestinaprotest verdedigd.

Afbeelding

Burgemeester Vlaardingen wil huis loodgieter langer dichthouden

Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen wil de woning van de loodgieter in de Gretha Hofstralaan langer dichthouden. De woning is sinds april 2023 meerdere keren het doelwit geweest van explosies.