RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Een brookmaatje kleiner

Dyantha Brooks viel 30 kilo af: 'Voel voor het eerst dat ik m'n lichaam niet hoef te verbergen'

Dyantha Brooks Beeld © ANP

Dyantha Brooks (35) heeft er een flinke afvalrace op zitten. De presentatrice is namelijk 30 kilo afgevallen. Dat ging alleen niet zo makkelijk als gehoopt, vertelt ze aan 'Beau Monde'. Maar nu het gelukt is, zit ze beter in haar vel dan ooit.

"Soms denk ik dat ik in een midlifecrisis zit"

Dyantha kwam tijdens de zwangerschap van haar tweede kindje 30 kilo aan. Die wilde ze er binnen drie maanden af hebben, maar dat ging niet zoals gepland. Haar tweede zoontje, Lewis Fernando, is namelijk een echte nachtbraker. "Ik sliep nachtenlang niet en had niet de energie om gezond te eten of aan sporten te denken. Toen ik bijna weer ging werken, ging ik wel naar de gym, maar liep ik daar vooral verdwaasd rond omdat ik zo moe was", vertelt ze aan Beau Monde.

Dyantha
Lees ook:
Dyantha Brooks vertelt 'met knoop in maag' over worsteling met afvallen

De presentatrice viel niet af, sterker nog: ze kwam zelfs aan. Maar uiteindelijk is het toch gelukt om af te vallen. "Ik ben toen veel bewuster gaan eten. Meer eiwitten, minder koolhydraten en minder vreetaanvallen." Ook hield ze bij wat ze op een dag at, waardoor ze meer inzicht kreeg in haar calorie-inname. 

Dyantha is van maat 42 naar maat 36 gegaan. En dat is ook te zien aan haar kledingkast. Die is namelijk gevuld met croptops. "Soms denk ik dat ik in een midlifecrisis zit. (...) Aan de andere kant leef ik nu mijn beste leven, heb ik keihard voor dit figuur gewerkt en heb ik voor het eerst het gevoel dat ik mijn lichaam niet meer hoef te verbergen."

Vader
Lees ook:
Vader Dyantha Brooks in tranen nadat hij naam kleinzoon hoort

Om op gewicht te blijven, is Dyantha nu veel bezig met doseren. "Voorheen kon ik me bijna de hele week volvreten, had ik op dinsdag en woensdag twee gezonde dagen en dan begon op donderdag het feest weer. Nu kan ik meer maat houden." Ook door te sporten, blijft ze in shape. "Ik zweer bij krachttraining, dat is de grootste lifehack. Want je maakt spieren sterker, waardoor je meer verbrandt en dus ook meer kunt eten."

Terug in de archieven: in 2022 beviel Dyantha van Lewis Fernando. In de video hieronder spraken we haar over haar tweede kindje. 

Dyantha Brooks op roze wolk na geboorte zoontje: 'Gaat hartstikke goed'

00:41